Spring bare ud - nu fem blå flag

Badevandet ved Christiansminde er fint i år. Det blå flag er vendt tilbage. Så bare hop i.
Foto: Kim Rune

Spring bare ud - nu fem blå flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bade-kvaliteten steget i Svendborg

SVENDBORG: Hvis antallet af blå flag på Svendborgs strande skal tages for pålydende, er badekvaliteten mere end fordoblet på et år.

Nu spiller andre faktorer vel ind, men under alle omstændigheder er i år fem strande i Svendborg Kommune kvalitetsstemplet med det blå flag.

I fjor blev denne hæder kun tildelt to af kommunens strande.

Især glædede Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, sig over, at den bynære strand ved Christiansminde nu er kommet med i blå-flag-selskabet igen.

Ikke alene betyder kvalitetsstemplet en del for turismen, men samtidig minder det blå flag os om, at vi alle har en opgave i at passe på naturen, fremhævede han ved en højtidelighed på Christiansminde Strand forleden.

- Og her kan den enkelte borger selv gøre en del. Helt banalt kunne det handle om at undlade at smide affald i naturen, sagde Flemming Madsen, da flaget blev sendt til tops.

Det blå flag tildeles af en international komite og udgør en garanti for badevandets kvalitet og for en række faciliteter på stranden.

Også Ballen, Slotshagen, Smørmosen og Lundeborg er med i det fine fællesskab i år. Lundeborg og Ballen for første gang nogensinde.

En række arrangementer afvikles nu ved de blå strande sommeren igennem.

Torsdag 19. juni kan børnene - hvis de er heldige - få fisk i nettet ved Slotshagen Strand på Tåsinge.

Tirsdag 1. juli sejles i kajak for interesserede ved Smørmosen på Thurø.

Mandag 14. juli arrangeres snorkeltur ved Ballen. Og tirsdag 12. august er temaet "natur og havkajak" lagt til Lundeborg Strand.

Alle interesserede er velkomne.

Spring bare ud - nu fem blå flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce