SVENDBORG: Et besøg fra Japan arrangeret gennem Svendborg Kommune er for det meste nøje planlagt mindst flere måneder i forvejen og består oftest af receptioner og højtidlige taler.

Men ikke det besøg, der fandt sted i går i Christiansminde.

Tre anerkendte Manga-kunstnere, Kokei Nishino, Tsugumi Nishino og Yazawa Nao, havde slået sig ned ved et bord i skyggen sammen med seks svendborgensiske teenagetøser i sommertøj og med tjavset hår af saltvandet og solen.

Fælles for dem alle er, at de er meget opslugt af Manga (det japanske ord for tegneserie, men også en form for subkultur, red.). Meget koncentreret lyttede de til de tre kunstnere, der fortalte om tegneteknikker og gav feedback på pigernes Manga-tegninger.

De seks piger havde samtidig sidste skoledag i går og et stenkast fra bordet, hvor de sad, festede deres klassekammerater i kostumer og med breezers og cul t shakers.

Hurtig reaktion

- Vi er glade at komme væk fra de andre. Vi er lidt nogle outsidere, fordi vi går op i japansk kultur og Manga, forklarede Sacha Salomon.

Martin Fischer, der er Svendborg Kommunes koordinator for erhvervsturisme og i øvrigt pigernes japansk-lærer på Svendborg Ungdomsskole havde fået besøget arrangeret på tre dage, efter en middag med den japanske ambassadør, som havde foreslået, at de tre kunstnere skulle besøge en dansk provinsby.

- Jeg reagerede hurtigt. Det er en god mulighed for at netværke og for at komme i kridthuset på den japanske ambassade, forklarede han.

- Indtil nu har vores relation til Japan været kommerciel. Vi vil gerne gøre den mere kulturel, fortsatte han.
  • Fyens Stiftstidende