Tidligere leder af Fremtidsfabrikken, Susanne Linnet Aagaard, er ordstyrer, når spidskandidater mødes til debat i Egense Forsamlingshus forud for valget.

Egense: Der bliver ingen steder at gemme sig for partiernes spidskandidater, når de onsdag aften den 15. november skal til valgdebat i Egense Forsamlingshus. For her vil de blive afkrævet klare svar af vælgerne, der gør klar til at sætte deres krydser til kommunalvalget i næste uge .

Aftenens emner spænder vidt, og der skal både tales kultur og turisme, lokale ildsjæle, Tankefuld, erhverv og bosætning og kontakt mellem borger og kommune. Politikerne kender temaerne og er derfor klædt på til at give konkrete løsningsforslag uden lange søforklaringer, ligesom der bliver rig mulighed for, at salen kan stille spørgsmål og fastholde politikerne på deres politik.

Der er lagt op til, at det bliver en lidt anderledes form for valgdebat med "mere dialog fremfor monolog", forklarer Karen Østergaard fra Egense-Rantzausminde Beboerforening, som står bag arrangementet.

- Vi vil gerne lave en mere nuanceret valgdebat, hvor det ikke er noget med to minutter til hver, hvor de siger, hvad de plejer at sige. Vi vil have en mere munter og alternativ stemning. Og så skal publikum være en stor del af debatten. Vi skal ikke bare sidde og lytte, siger Karen Østergaard.

- Vi har faktisk prøvet at minimere emnerne, så vi ikke kaster os ud i alt for meget. Derfor holder vi os til de fire hovedemner, der mest handler om Egense-Rantzausminde-området, tilføjer hun.

Aagaard som ordstyrer

Samtliige spidskandidater fra de store partier har meldt deres ankomst, og til at styre slagets gang har beboerforeningen hentet tidligere leder af Fremtidsfabrikken, Susanne Linnet Aagaard.

- I beboerforeningen synes vi, at hun er en spændende kvinde, som vi har prøvet at få fat på før, og nu bor hun også her i området, så det passer fint. Vi håber og tror på, at hun kan være med til at skabe den rette stemning, fortæller Karen Østergaard.

Valgdebatten finder sted fra klokken 19. Alle er velkomne, og der er mulighed for at købe kaffe, kage, øl og vand før og under debatten.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.