Spareplaner: Skoleformand klar til at drøfte skolelukninger

Formand for Børne- og Ungeudvalget, Henrik Nielsen, vil ikke afvise, at skolelukning kan være med til at rette op på Svendborgs skrantende økonomi. Foto: Michael Nørgaard.

Spareplaner: Skoleformand klar til at drøfte skolelukninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Svendborg Kommune skal spare, er den konservative formand for skoleområdet, Henrik Nielsen, klar til at overveje skolelukning.

Svendborg: Der kan komme skolelukninger, når Svendborg Kommune i år skal spare op mod 100 millioner kroner.

I hvert fald, hvis man spørger Henrik Nielsen (K), der er formand for Børne- og Ungeudvalget.

- Vi skylder at se på det for at sikre en fornuftig udnyttelse af ressourcer. Vi kan ikke komme uden om at kigge på antallet af matrikler og klassekvotienter. For det er selvfølgelig det, der er udfordringen, nemlig at der er meget lave klassekvotienter i visse skoledistrikter, siger Henrik Nielsen.

Så mange elever er der pr. klasse
Da det indeværende skoleår startede var klassekvotienten på de enkelte Svendborg Kommunes folkeskoler således:Stokkebækskolen: 17,4 elever pr. klasse

Vestermarkskolen: 18,7

Skårup Skole: 19

Issø-skolen: 19,9

Thurø Skole: 19,9

Ørkildskolen: 20,7

Tved Skole: 20,9

Rantzausminde Skole: 20,9

Tåsingeskolen: 22,1

Vestre Skole: 22,1

Nymarkskolen: 22,6

Kilde: Svendborg Kommune

Skolestruktur til fortolkning

I budgetforliget, som politikerne indgik i efteråret, står der ellers, at forligspartierne er enige om "at fastholde den nuværende skolestruktur", men Henrik Nielsen mener, at formuleringen kan fortolkes.

Tag eksempelvis Stokkebækskolen, hvor flere af klasserne har relativt få elever. En klasse havde ved skoleårets start seks elever.

Her er der tale om én skole med tre afdelinger i henholdsvis Gudme, Gudbjerg og Hesselager, og der er spørgsmålet så, om der er tale om en egentlig skolelukning, hvis politikerne enes om at lukke én af afdelingerne?

- Fortolkningen afhænger af, hvem du spørger, siger Henrik Nielsen.

Nu spørger jeg dig?

- Jeg synes, vi er nødt til at kigge på alle muligheder og vende hvert et blad i forhold til, hvordan vi bruger de penge, vi har, bedst muligt, og jeg vil ikke på forhånd udelukke, at en afdeling kan lukkes, siger Henrik Nielsen.

Til politisk debat

Hvorvidt Henrik Nielsen kan mønstre politisk opbakning til at undersøge en mulig lukning af eksempelvis en af Stokkebækskolens afdelinger er uvist.

- Det er klart, at vi har sonderet det politiske terræn, og jeg synes ikke, der er nogen, der har smækket med døren endnu, siger Henrik Nielsen og afviser, at han har fået nogen klare tilkendegivelser om politisk opbakning til at gå videre med denne spareøvelse.

- Det tænker jeg, vi får en grundig debat om i forbindelse med næste udvalgsmøde, hvor vi jo har udkast til sparekatalog på dagsordenen, lyder det fra Henrik Nielsen.

Næste møde i udvalget er onsdag den 7. marts.

Venstre siger "nej"

Mens De Konservative er villige til at sætte forligsteksten i forbindelse med budgetforliget i efteråret til fortolkning, er Venstre af en anden mening.

Lars Erik Hornemann (V) slår fast, at skolelukninger ikke bliver med Venstres stemmer.

- Den tekst siger, at der er ro om vores skoler, så i vores optik er der ingen diskussion om skolelukninger de næste fire år.

Heller ikke hvis man bare vil lukke en skoleafdeling?

- Nej, det kan man ikke bare, siger han med henvisning til, at det for Venstre er vigtigt at bevare den decentrale struktur med både skoler og daginstitutioner til borgere, der bor uden for Svendborg by.

Spareplaner: Skoleformand klar til at drøfte skolelukninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce