Sommermusikken i Svendborg spiller videre

Jens Holgesen har fået bevilget 50.000 kroner til at arrangere sommerkoncerter på Lille Torvs scene. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Sommermusikken i Svendborg spiller videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også denne sommer vil der være fredagskoncerter på Lille Torv i Svendborg. Jens Holgersen, der står bag sommermusiktiltaget, har modtaget 50.000 kroner fra puljen De frie Kulturmidler og har allerede første navn klar.

Svendborg: Igen i år vil det være muligt at tage sig en forfriskning til noget god musik på Lille Torv i Svendborg.

Tiltaget sommermusik, der har sørget for fredagskoncerter henover sommermånederne, modtager 50.000 kroner fra puljen De frie Kulturmidler. Det har Kultur- og Fritidsudvalget godkendt på dets seneste møde.

Jens Holgersen, der står bag tiltaget, glæder sig over tilskuddet, der primært går til dækning af honorar til musikerne.

- Jeg er glad for, at de stadig vil trække på min hjælp til at lave musik, siger Jens Holgersen.

Musikarrangøren indrømmer dog, at han gerne have set beløbet være større og havde oprindeligt ansøgt kommunen om 140.000 kroner.

- De 50.000 kroner er et signal om, hvor meget musik kommunen vil have på torvet, da konceptet er, at jeg kan lave musik for de penge, der bliver bevilget. Så hvor jeg før kunne lave 13-14 koncerter, lå jeg sidste år på syv stykker, forklarer han.

- Det giver også den udfordring, at det er sværere at hente større navne herned, ligesom det ikke kan blive til de store orkestre, som har fem-seks musikere, men rettere dem med to-tre musikere, siger Jens Holgersen, der fortæller, at han tidligere også har fået et tilskud fra Fynske Bank til arrangementerne.

Jeg er glad for, at de stadig vil trække på min hjælp til at lave musik.
Jens Holgersen, arrangør af Sommermusik i Svendborg

Samarbejde med jazzfestival

Jens Holgersen regner med, at der ligesom sidste år bliver råd og plads til syv fredagskoncerter. Den første er allerede på plads og vil finde sted den 29. juni.

- Jeg arbejder sammen med et nyt initiativ, der hedder Svendborg Jazzfestival, hvor den første koncert bliver en del af den festival, siger han og afslører første navn på plakaten.

- Jeg har en aftale med Bjørn Woldbys Brazilian Jazz Trio, som spiller den fredag. Det ligger helt fast.

Håber på forbedret scene

Arrangøren bag sommermusik har ved tidligere lejligheder talt for, at kommunen gør noget ved scenen på Lille Torv, hvis overdækning hverken dækker for regn, blæst eller høj sol og gør det udfordrende for musikerne at gøre deres arbejde.

- Det er et stort dilemma. Nu er jeg selv på plakaten hvert år, så jeg ved, hvordan det er at stå på scenen, og det er ikke ideelt, hvis vejrliget ikke arbejder med dig, siger han.

- Så jeg håber lidt på, at man kunne dække hele den del af torvet af med noget, som kunne trækkes henover pladsen, når der sker noget. Kommunen er opmærksom på det, men om der sker noget, ved jeg af gode grunde ikke, forklarer Jens Holgesen, som kan fortælle, at der var en enkelt koncert sidste år, der måtte rykkes ind på Restaurant Torvet.

Chef for kommunens Center for Ejendomme og Teknisk Service, Søren Bach-Hansen, kender godt ønsket, der er blevet behandlet tidligere, uden at der blev fundet penge til det. Han forklarer, at der lige nu heller ikke er økonomi til, at der kan gøres noget ved problemet.

Han foreslår dog, at den nye styregruppe, der skal i gang med at udvikle på fremtidige aktiviteter på torvet, kan tage scenen på Lille Torv med i deres overvejelser.

- De kan komme med nogle forslag til, hvad de godt kunne tænke sig. Og bliver der fundet penge til det, vil vi gerne være med, siger Søren Bach-Hansen.

Sommermusikken i Svendborg spiller videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce