Solceller kan være på vej til Tankefuld

En stor del af Tankefuld er bortforpagtet som landbrugsjord, men nu foreslår Enhedslisten at man kan sætte solceller op på 20 hektar af jorden, og et flertal i byrådet er villige til at undersøge forslaget nærmere. Foto: Katrine Becher Damkjær

Solceller kan være på vej til Tankefuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten foreslog på byrådsmøde tirsdag aften, at man undersøger muligheden for at opføre solceller på 20 hektar jord i Tankefuld. Et flertal bakkede op om forslaget.

Svendborg: Lad os undersøge muligheden for at etablere solceller i Tankefuld.

Så langt var et flertal i byrådet enige tirsdag aften, da Enhedslisten fremførte et solcelle-forslag som punkt to på mødets dagsorden.

Ifølge partiet bør man undersøge muligheden for at etablere solceller på cirka 20 hektar af i alt 39 bortforpagtede hektar jord i Tankefuld.

Det vil kunne producere strøm til cirka 4000 husstandes elforbrug, lød argumentationen, samtidig med, at Jesper Kiel (EL) mindede om, at byggeri på den bortforpagtede jord efter alt at dømme har lange udsigter, hvorfor man lige så godt kan bruge jorden til noget andet i en periode.

- Vi støtter forslaget, lød det fra Liste T's Arne Ebsen, mens Bruno Hansen (SF) havde en betænkelighed i sin opbakning.

- SF vil i første omgang støtte Enhedslistens forslagt om videre undersøgelse med henblik på videre arbejde i fagudvalgene. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at beslaglægge jord, der egentlig skal bruges til boliger.

Også Konservatives Henrik Nielsen nikkede til Enhedslistens forslag.

- Vi synes, det er spændende, og omlægningen til vedvarende energi er vigtig. Det her kan være en del af løsningen, og derfor støtter vi forslaget, lød det fra Henrik Nielsen, mens Ulla Larsen (V) sagde at:

- Venstre går ind for forslaget. Det er vigtigt, at administrationen undersøger de her ting. Så det er okay for Venstre.

Oppe på de høje nagler var Enhedslistens egen Knud Clemmensen i sin argumentation.

- Det kan ikke gå hurtigt nok med at finde løsninger på klimaudfordringerne. Solceller og anden grøn energi er nødvendig for klimaets skyld. Vi har en forbandet pligt over for vores børn, børnebørn og oldebørn. Vi skal tage os sammen, og der skal gøres noget, og det kan ikke gå stærkt nok, lød det fra Clemmensen.

Og således blev forslaget vedtaget.

Solceller kan være på vej til Tankefuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce