Ulbølle: De har kæmpet imod i flere år, og det bliver de ved med, borgergruppen i Ulbølle, der ikke vil have udsigt til solceller fra landsbyens vestlige kant.

- Vi giver os ikke, lyder det fra gruppens talsmand, Ove Bruun Pedersen.

Han kan se anden etape af de solceller, som godsejer Kim Rasmussen fra Rødkilde har opført i nærheden af godset, og det har han faktisk vænnet sig til. Men tanken om, at Kim Rasmussen nu er rykket en tand nærmere en tilladelse til at opføre yderligere otte hektar solceller et tredje sted på markerne vest for Ulbølle, kan han og gruppen ikke forlige sig med.

- Vi mener, det er en forkert beslutning, man har taget. Man burde i stedet have ventet på den revidering af kommuneplanen, som er i gang, og sørge for, at der i den indgår en langsigtet plan for hvor i kommunen, den slags må ligge, siger han.

På et møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget forleden blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en lokalplan og et kommuneplantillæg for de otte hektar solceller på et stykke jord, der ligger ud til Faaborgvej i stedet for i forlængelse af det eksisterende anlæg i nærheden af godset, som borgergruppen ønskede det, fordi den mener, de solceller der generer naturen og borgere mindst muligt.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
1
Ulbølle efterlyser en grænse for solceller

Ulbølle efterlyser en grænse for solceller

1
Personlige angreb i ophedet debat om solceller

Personlige angreb i ophedet debat om solceller

Solceller i Ulbølle: Naturfolket efterlyser langtidsplan