De fleste år bruger meninghedrådet i Gudme og Brudager penge på et stort arrangement med professionelle musikere. I år kommer beboerne selv på scenen

Gudme/Brudager: Foreløbig lyder det ganske traditionelt, når 50 sangere istemmer Bengt Ahlfors' "Har du visor min vän" på Stokkebækskolen i Gudme.

Men 17. april skal sangernes anstrengelser i øvelokalet forløses i fem arrangementer, hvor koret skal blande sig orkestralt med musikere jazzkvartetten Blue Train i Gudme Kirke.

Projektet hedder "Stemmer i sognet" og er udtænkt af Blue Trains leder, Marianne Villadsen. Det er en betragtelig udgift for arrangementsudvalget i Gudme/Brudager Menighedsråd, for med løn til musikerne, annoncering og kørselspenge løber det op i mere end 20.000 kroner.

Ikke finkulturelt

Men arrangementsudvalget plejer hvert år at investere i en musikalsk oplevelse med professionelle musikere i kirken i det prisleje. Og i år har udvalget valgt at spare på stjernerne og sende sognebørnen på scenen.

- Jeg kan godt lide det folkelige i det. At vi satser på fællesskabet og glæden ved at synge sammen mere end det finkulturelle, siger menighedsrådsmedlem Else Nørtoft.

Koncerten er som alle andre koncerter i Gudme Kirke gratis.

Alle Gudme-korets 30 medlemmer har meldt sig til projektet, og de har fået selskab af foreløbig 20 andre sangere. Nogle er erfarne korsangere, mens andre er helt uøvede. Projektet er åbent for alle, og en lille gruppe fra Langå har fundet vej til Gudme.

Kollektiv og landbrug

De tilhører et kollektiv, som i fællesskab har købt en gård og vil starte et landbrug.

En af dem er 26-årige Martin Diedrichs, som har sunget i kirkekor som barn og gerne ville prøve korsang igen.

- Det her lød uforpligtende og lidt anderledes. Sidste gang syntes jeg, vi fik nogle fine klange op at stå, og jeg glæder mig til at høre, hvor godt det kan nå at blive, siger han.

De unge mænd trækker gennemsnitsalderen ned, og ændrer den skæve kønsfordeling, som Gudme-koret ligesom de fleste andre folkekor er præget af.

- Det er forfriskende at få unge mennesker med. De bidrager med en umiddelbarhed og energi, som jeg godt kan lide, siger Else Nørtoft.

Sangerne har i alt otte øveaftener til at finde melodien. Nummer to fandt sted i går. Nye sangere kan nå at hoppe på næste gang, som er onsdag 2. marts. Henvendelse kan ske på sms til telefon 21 76 99 67.

  • ROBERT WENGLER

    Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis' navne, feature og debatredaktion. Jeg har arbejdet i Fynske Medier siden 2005 på blandt andet webredaktionen og lokalredaktionerne i Faaborg-Midtfyn og Svendborg. Jeg har sideløbende arbejdet som lydbogsindlæser for A/V Forlaget og har indlæst cirka 200 titler primært indenfor skønlitteratur. Privat bor jeg i Ryslinge sammen med min mand og vores tre børn.