Sogne laver etisk diskussionsklub for unge

Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen, sognepræst i Gudme Kirke, har sammen med en konfirmandmedhjælper taget initiativ til en etisk diskussionsklub i den østlige del af kommunen. Arkivfoto: Kim Rune

Sogne laver etisk diskussionsklub for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudbjerg-Gudme-Brudager, Hesselager og Oure-Vejstrup-Lundeborg sogne vil skabe et rum, hvor de unge kan tale om nogle af livets store spørgsmål og om etik og moral.

Gudme: De unge skal have et sted, hvor de kan få lov til at diskutere nogle af livets helt store spørgsmål med deres jævnaldrende. Og det sted er ikke på Facebook.

Det mener tre sogne i den østlige del af kommunen, der er gået sammen om en etisk diskussionsklub for unge, som åbner første gang onsdag den 17. januar.

Bag initiativet står sognepræst i Gudme, Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen med hjælp fra 20-årige Niclas Winterskov, der er konfirmandmedhjælper i kirken.

Sognepræsten fortæller, at diskussionsklubben grundlæggende handler om at lade de unge tage fat i en række alvorlige emner som fri abort og aktiv dødshjælp og tale om, hvad man finder rigtigt og forkert.

- De unge er et sted i livet, hvor de skal til at definere sig selv og danne deres egne meninger. Det er en kaotisk tid, hvor man skal træffe en masse valg og endda bliver påduttet dem. Og de valg er svære at træffe, hvis ikke du har overvejet, hvor du står i livet, siger sognepræsten om tiltaget.

Et andet mål med diskussionsklubben er at lære de unge, hvordan man diskuterer på en sober måde.

- Jeg er supertræt af at se på Facebook, hvordan folk ikke kan finde ud af holde en ordentlig tone, når man taler med hinanden. De kan simpelthen ikke finde ud af at diskutere. Det er en vigtig ting vores samfund, at man taler pænt til hinanden, mens man diskuterer og på den måde finder frem til en løsning, siger Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen.

- Det er især vigtigt i den alder, hvor vores liv går fra at være meget sort/hvidt til at få noget farve. Altså får nogle flere nuancer. Og det er egentligt det, vi gerne vil prøve at hjælpe lidt med. Så det bliver forhåbentligt sådan, at vi kan sidde overfor hinanden og måske tænke "hold da op, jeg mener slet ikke det samme som dig", men at vi bagefter kan drikke en øl eller sodavand sammen og være gode venner alligevel.

- Vi bliver bedre mennesker, når vi bliver mere oplyste og lytter til nogen, som vi er uenige med og derefter tænker tingene igennem. Kirken, tænker jeg, er det perfekte sted at gøre det i.

Etisk diskussionsklub
Gudbjerg-Gudme-Brudager, Hesselager og Oure-Vejstrup-Lundeborg sogne starter en etisk diskussionsklub for unge mennesker. Første gang er onsdag den 17. januar i sognehuset i Gudme klokken 19.30.Der er lagt op til at mødes en gang om måneden. Der er ingen fast aldersgrænse, men primært for unge fra konfirmationsalderen og op til 19-20 års alderen.

Har du spørgsmål til diskussionsklubben, er du velkommen til at kontakte sognepræst Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen på 23399962 eller på email crh@km.dk. Alternativt kan du læse mere på gudmebrudagerkirker.dk. (heng)

En "glemt" gruppe

Diskussionsklubben starter i sognehuset i Gudbjerg, men det er meningen, at den går på skift mellem sognene, som også tæller Hesselager og Oure-Vejstrup-Lundeborg.

Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen indrømmer, at kirken overordnet set ikke har godt nok fat i det unge, og det også er en af årsagerne til tiltaget.

- Vi har en masse aktiviteter for børn med børnegudstjenester, minikonfirmander og konfirmandforberedelse. Vi har også en masse ting for de ældre, men mangler noget for dem der imellem. Vores sigte med det her er derfor at vise, at kirken er et sted, man kommer i hele livet og ikke kun, når der bliver født et barn, når man skal giftes eller sige farvel til en, siger sognepræsten.

- Hvis gudstjeneste ikke appellerer til de unge, så er det hverken fordi, der er noget i vejen med dem eller med gudstjenesten. Nej, så handler det om, at vi skal finde noget andet til dem og gøre kirken aktuel for dem. Vi skal vise, at kirken gerne vil dem, for det vil vi virkelig, tilføjer han.

Det er på onsdag fra klokken 19.30 i sognehuset i Gudme, diskussionsklubben mødes første gang.

Sogne laver etisk diskussionsklub for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce