KOØJET

"Ring-Andersens værft - fire generationer på Frederiksøen" er et både solidt og fornemt stykke arbejde skrevet af Kaj Nykjær Jensen, Sorgenfri. Forfatteren til værftets 150 års jubilæumsbog har tidligere søsat bl. a. bogen om de første stålskibsværfter på Frederiksøen.

Den nye bog med omtrent lige så mange sider, som træskibsværftet er gammelt, er blevet til på rekordtid. Ideen til et jubilæumsværk blev sat på bedding i december. Siden da har Kaj Nykjær Jensen intensivt researchet og skrevet plus brugt mange timer i jagten på illustrationsmateriale.

Da bogen blev søsat på værftets kontor i fredags, studerede FAA'dks udsendte sammen med Kaj Nykjær Jensen et hav af flot præsenterede maritime billeder og tegninger fra den 150-årige jubilars historie. Meget af illustrationsmaterialet er unikt, blandt andet fundet i Ring-Andersens arkiver og på Rigsarkivet.

- Jeg har også lagt vægt på at præsentere Ring-Andersen som den håndværksvirksomhed, den jo er. Derfor er der mange aktuelle billeder af værftets folk igang med deres håndværk, forklarer Kaj Nykjær Jensen.

Forfatteren er Svendborg-dreng. Han mindes i bogens forord, at han sammen med værftets nuværende ejer, skibsbygmester Peter Ring-Andersen - begge som tre-årige - var til stede ved søsætningen af Lilla Dan den 20. december 1950 "hvor Peters far og farfar drev værftet og hvor min far og farfar arbejdede som skibstømrere."

Bogen sælges fra værftets kontor og fra udvalgte lokale steder i øhavs-området.

Reception i anledning af 150 års-jubilæet er på værftet på selve dagen, onsdag den 15. marts fra kl. 10-14.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
Havnens gave til værfts-jubilaren: En kæmpeplade med flødeboller

Havnens gave til værfts-jubilaren: En kæmpeplade med flødeboller

Da Ringeren fyldte 150:Festlig flagning overalt

Da Ringeren fyldte 150:Festlig flagning overalt

Fem generationer i samme familie har bygget skibe på Frederiksøen

Fem generationer i samme familie har bygget skibe på Frederiksøen