Søfartsarkiv på Frederiksøen


Søfartsarkiv på Frederiksøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museet har lejet den tidligere portnerbolig, og der bliver også plads til en lille udstilling

SVENDBORG: Søfartssamlingerne i Troense har i de senere år også indeholdt et omfattende arkiv om søfart. Det flytter nu til Frederiksøen.

Museumschef Esben Hedegaard har lejet den tidligere porterbolig i den røde administrationsbygning af Udviklingsselskabet Sydfyn A/S, der nu ejer de tidligere værftsbygninger.

Her kan der i følge Erik Jensen, Søfartssamlingerne, indrettes et offentligt tilgængeligt søfartsarkiv, og der bliver også plads til, at der kan arrangeres en lille søfartsudstilling.

- Det ligger os jo meget på sinde, at vi kan vise i hvert fald lidt af samlingerne frem, indtil det nye store museum er klar, siger Erik Jensen.

Søfartsarkivet rummer en sand guldgrube af oplysninger om søfarten på Sydfyn. Reelt har der været tale om tre registrerer, bl.a. F. Holm-Pedersen og det som Morten Hahn-Pedersen fik iværksat, da han tiltrådte som museumsinspektør i 1982, da museet overtog Søfartssamlingerne i Troense.

- Disse arkiver er nu blevet samlet til et, så der ikke mere skal ledes tre steder, siger Erik Jensen.

Fra flytningen fra Søfartssamlingerne er tilendebragt omkring 1. december. Derefter er det planen, at arkivet rykker ind på Frederiksøen. Når det er sat på plads, bliver der offentlig adgang i løbet af januar 2008.

Søfartsarkiv på Frederiksøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce