Socialdemokratiet i Svendborg vil vække svendborgensernes interesse for lokalpolitik ved at holde syv-otte offentlige arrangementer om året, oplyser partiforeningens formand, Mads Jørgensen, i kølvandet på weekendens generalforsamling.

Svendborg: En ret stor revolution.

Sådan kalder formanden for Socialdemokratiet i Svendborg Kommune, Mads Jørgensen, det tiltag, som er på vej i Svendborg.

Der var generalforsamling i partiforeningen i weekenden, og her præsenterede bestyrelsen de planer, som den har arbejdet på i en længere periode.

- Vi er gode til at informere om lokalpolitik, når der er valg, men ikke i de mellemliggende perioder. Vores største opgave er derfor at gøre lokalpolitik mere interessant for borgerne i Svendborg Kommune, og derfor vil vi lave en masse offentlige arrangementer med politisk indhold, siger Mads Jørgensen og oplyser, at generalforsamlingen nikkede ja til planerne.

Deltagelse af modstandere

Frem til næste kommunalvalg i 2021 vil Socialdemokraterne derfor være vært ved i omegnen af syv-otte årlige arrangementer.

- Første gang bliver engang i april, hvor vi vil have working poor (arbejdende fattige, red.) som tema. Altså det, man lige nu diskuterer i Tyskland, hvor mange er nødt til at have to-tre job for at få smør på brødet, siger Mads Jørgensen.

Og arrangementerne skal ikke bare stå i Socialdemokratiets tegn.

- Vi vil holde cafémøder, hvor man kan komme og få en snak med byrådsmedlemmerne, og vi vil invitere politiske modstandere med for at få noget nuance på tingene. Det er en ret stor revolution. Jeg har i hvert fald ikke hørt om andre socialdemokratiske vælgerforeninger, der har gjort det, siger Mads Jørgensen.

Fra 9 til 13

Hvad generalforsamlingen angår, så havde den deltagelse af 46 stemmeberettigede, og det blev besluttet at udvide bestyrelsen fra 9 til 13.

Mads Jørgensen, Anne Katrine Brandt Olsen, Cafer Koyuncu, Jannie Hedegaard, Torben Jensen og Kim Christiansen var ikke på valg, mens der var genvalg til Jan Hansen, Leif Jørgensen og kasserer Jens Christensen.

Nye ansigter i bestyrelsen er Lotte Theilsø, Michael Hansen, Anders Bonde og den for nyligt tilflyttede Jens Høy, der tidligere har stillet op i Sønderjylland, oplyser Mads Jørgensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.