Snevejret breder sig til Svendborg og Thurø: Sneplovene kæmper en ulige kamp

Men Vejdirektoratet kæmper med Sundbrovejen på Tåsinge, kæmper Svendborg Kommunes Vinterberedskab med at holde de andre veje farbare. Foto: Gitte Gedde

Snevejret breder sig til Svendborg og Thurø: Sneplovene kæmper en ulige kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi kører med det hele, men det fyger til med det samme, siger leder af Svendborg Kommunes vintertjeneste, Carsten Larsen. Alt disponibelt mandskab er sat ind.

Svendborg: Hvor det fra morgenstunden har været på Tåsinge, at snevejret tog magten fra bilisterne, så er det nu også Svendborg by, Rantzausminde, den vestlige del af kommunen og Thurø, der er hvid og glat.

Kommunens vinterberedskab kører med alt disponibelt materiel og mandskab og forsøger at gøre veje og vænger farbare, ligesom Vejdirektoratet hele dagen har kæmpet med at holde Sundbrovvejen til at færdes på.

Der har dog været kødannelse forårsaget af lastbiler, der ikke kunne forcere bakken op mod Bregninge fra Lundbysiden.

I Gudme kører Carsten Larsen rundt. Han har vagten i kommunens vinterberedskab og kan oplyse, at den østlige ende af kommunen er sluppet billigst.

- Her er de fleste veje sorte. Men er der et hul i et hegn eller lignende, så fyger det igennem og laver driver også her, siger han og fortæller, at det dog er Tåsinge, der er den største udfordring.

- Vi kører med det hele og har gjort siden i morges. Men det fyger til bag os med frostsne i blæsevejret med det samme. Det er en lidt ulige kamp.

- Så længe Vejdirektoratet med deres meget bedre materiel kæmper med hovedvejen, så er det endnu mere op ad bakke for os på bivejene, siger Carsten Larsen, der nu forsøger, om han kan kalde endnu en mand på arbejde.

- Vi kører med tre traktorer på det vi kalder klasse 2-veje for anden gang nu. På den måde holder vi et lidt større netværk åbent til for eksempel skolebusserne. De mindre veje og vænger tager vi til sidst.

Vi kører med det hele og har gjort siden i morges. Men det fyger til bag os med frostsne i blæsevejret med det samme. Det er en lidt ulige kamp.
Carsten Larsen, vagthavende leder af vinterberedskabet i Svendborg Kommune

Biler får buler

Det er egentlig ikke mængden af sne, der er det største problem. Det er ifølge Carsten Larsen især fygningen.

- Der er mange lave og flade steder på Tåsinge, hvor sneen kan lægge sig i læ, siger han og fortæller, at spærringen af Sundbrovejen har fået nogle bilister til at søge ud på bivejene, hvor de måske ikke er så kendte med forholdene.

Han er dog ikke stødt på alvorlige uheld på de sneplagede veje.

- Der har været et par stykker, som stille og roligt er røget i grøften, fordi de ikke har kunnet se, hvad der er vej, og hvad der er rabat, når de har skullet møde en modkørende. Men det foregår jo stille og roligt, og giver heldigvis ikke andet end buler.

Det kan blive en lang vagt for Carsten Larsen og hans kolleger. Her midt på eftermiddagen er det stadig tæt snevejr med fygning.

Snevejret breder sig til Svendborg og Thurø: Sneplovene kæmper en ulige kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce