Sneen truer med at lukke små veje: Kro lukker ned - skolebusserne kører med forsinkelse

Tåsinges skolebørn er endnu på skolen, og skolebussen er endnu ikke aflyst. Politi og Fynbus afventer situationen. Foto: Rasmus Henriksen

Sneen truer med at lukke små veje: Kro lukker ned - skolebusserne kører med forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sneen truer med at lukke de små veje på Tåsinge, så skolebusserne kan få problemer med at køre eleverne hjem. Foreløbig er der dog ingen aflysninger, oplyser Fynbus.

Opdateret klokken 14, hvor Fynbus melder, at skolebusserne kører.

Lundby: Sneen har standset trafikken på hovedvejen ved Lundby på Tåsinge, men om Fynbus kan gennemføre skolebuskørslen ad de små veje på det øvrige Tåsinge, er endnu uvist.

På Lundby Skole har man fået at vide, at der foreløbig ikke er aflysninger, og at man ser tiden an lidt endnu.

Det oplyser skolesekretær Ena Christensen.

- Der er enkelte forældre, der har været forbi og hente deres børn med hjem, men ellers fortsætter undervisningen som planlagt, siger hun og fortæller, at sneen ligger højt i landskabet.

Og det gør den også på både hovedvejen mellem Langeland og Svendborg, hvor lastbiler har svært ved at kravle op ad bakken fra Lundby til Bregninge og forårsager derfor kødannelse. På de mindre veje er det også besværligt, men fra Fynbus siger kommunikationschef Martin Krogh, at skolebusserne kører - men med forsinkelse.
- Busserne er altid de sidste, der må give op. Men hvis der er noget, der spærrer vejene, kan vi selvfølgelig ikke køre. Foreløbig har vi dog ingen meldinger på, at vi ikke kan køre på Tåsinge, siger han.
- Vi er selvfølgelig generet af sneen, og man skal forvente, at busserne kører med forsinkelse.

Busselskabet er forpligtet til at køre eleverne hjem fra skole, hvis vejene er ryddet, og det i øvrigt er forsvarligt. Hvis politiet fraråder al udkørsel, er det selvfølgelig forpligtet af det, men det er foreløbig ikke sket.

Ingen advarsler fra politiet endnu

- Foreløbig fraråder vi ikke al kørsel på Tåsinge, men man skal selvfølgelig selv tage bestik af situationen, siger vagthavende ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen.

- Den seneste melding er, at ambulancerne kører som normalt, og ikke har haft problemer med at komme frem. Vi har heller ikke andre meldinger om, at der er fare ved at køre på Tåsinge lige nu, men vi holder selvfølgelig øje med det, siger han.
På landevejen mellem Langeland og Svendborg kæmper Vejdirektoratet med at holde vejen fri for sne, og hos Svendborg Kommune meddeler man, at alt disponibelt mandskab er sat ind med saltning og snerydning af de kommunale biveje og gader og vænger siden klokken 09:30.

Også Bregninge Kro på Tåsinge er ramt af snevejret. Kroen skriver på Facebook, at den lukker ned.Hvordan påvirker snevejret dig? Post gerne oplevelser og fotos i kommentarfeltet, så samler vi inputtene:

Sneen truer med at lukke små veje: Kro lukker ned - skolebusserne kører med forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce