Snapsesmugler har flere lagre


Snapsesmugler har flere lagre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

63-årig grebet med store mængder ulovlig snaps, øl og vin - men det er kun toppen af sprit-bjerget, tror Skat

RUDKØBING: 80 liter Brøndum snaps. Og 30 rammer øl og sodavand. Og endelig en del flasker vin.

Et skatte-raid onsdag eftermiddag fik lynhurtigt tømt lageret hos en 63-årig mand med bopæl på Kragholmvej.

De attraktive dråber nåede aldrig ned i halsen, men derimod direkte ud i Skats medbragte varevogn.

Manden benyttede nemlig ifølge Skats opfattelse Langelandsfestivalen til at drive ulovlig udendørs-restauration med varer, der er købt i Tyskland.

- Men vi har nu en mistanke om, at han har lagre andre steder på Langeland, og det fortalte vi ham. Det var næppe hele hans beholdning, vi fik fingre i, siger specialkonsulent Brian Bunk fra Skattecenter Svendborg.

Han og 23 skattekolleger udgjorde sammen med nogle politiassistenter en helt lille hær, da de med udgangspunkt i Langelandsfestivalen trådte i karakter onsdag eftermiddag.

Skat havde på forhånd modtaget anmeldelse om det ulovlige salg. Det blev desuden antydet i anmeldelsen, at der på adressen befandt sig narkotika. Det viste sig imidlertid ikke at være tilfældet. En medbragt narkohund fandt ikke antydning af spor efter euforiserende stoffer.

De våben, som politiet fandt på stedet, var desuden helt lovlige. Indehaveren kunne fremvise gyldig våbentilladelse.

Kragholmvej har også under tidligere Langelandsfestivaler været centrum for politi- og skatteaktioner. Det er gerne herfra, at den mest massive ulovlige handel foregår.

Efter aktionen beslaglagde Skat hele det dejlige varelager, som efter specialkonsulent Brian Bunks vurdering var beregnet til salg under festivalen.

Kontrol af handlende

Men også andre af festivalens lokaliteter blev opsøgt.

En kontrol af handels- og madboderne på Langelandsfestivalen viste, at stadeindehaverne endnu ikke har helt styr på reglerne om kassebogføring og A-skat, oplyser specialkonsulent Brian Bunk fra Skat.

14 boder blev opsøgt under masse-aktionen og 90 ansatte udspurgt. I to tilfælde var det nødvendigt at forlange, at indehaveren fremover skal føre logbog, der skal udfyldes dagligt. Hvis ikke logbogen udføres pertentligt, vanker der en bøde på 5600 kroner.

Også skattecentrets pantefogeder spadserede med på Langelandsfestivalen.

De fik godt 20.000 kroner med sig hjem som afdrag på gæld fra flere af de handlende. I flere tilfælde tømte pantefogeden simpelthen handelsmandens pengekasse.

Gulpladebiler er endnu et fænomen, der falder i øjnene under en skatteaktion.

Derfor var nogle af Skattecenter Svendborgs udsendte folk ude med blokken på de store parkeringsarealer ved Kragholmvej.

30 indehavere af gulpladebiler vil nu blive spurgt, om de har nogen erhvervsmæssig begrundelse for at befinde sig på Langelandsfestivalen med netop denne bil.

Er svaret utilfredsstillende, kan den efterfølgende opkrævning let løbe op i 25.000-50.000 kroner. Desuden blev to såkaldte mandskabsvogne noteret. Med den slags biler slipper indehaveren billigere i registreringsafgift, samtidig med at momsen kan fratrækkes. I disse tilfælde kan en endnu større regning fra Skat imødeses.

Udlændinge flygtede

I selve Rudkøbing by valgte nogle udenlandske handlende, der havde slået sig ned i Østergade, at fordufte ganske hurtigt, da skattevæsenets armé dukkede op. Nye aktioner kan ikke udelukkes efter onsdagens resultat.

- Vores indsats på festivalen viser, at det stadig ikke er alle, der kan eller vil følge de gældende regler, siger specialkonsulent Brian Bunk fra Skat i Svendborg.

Snapsesmugler har flere lagre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce