Smuds og høje temperaturer: Bøder og sure smileyer til slagter og to spisesteder

Tre steder i Svendborg hænger der nu en sur smiley.

Smuds og høje temperaturer: Bøder og sure smileyer til slagter og to spisesteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Richardts Kød og restauranterne Kings Buffet & Running Sushi og Mueis Thaifood har alle fået bøder og sure smileyer efter et besøg fra Fødevarestyrelsen.

Svendborg: Slagterforretningen Richardts Kød og restauranterne Kings Buffet & Running Sushi og Mueis Thaifood har to ting tilfælles: De har haft besøg at Fødevarestyrelsen for nylig, og de er sluppet skidt fra det.

Hos Richardts Kød på Mølmarksvej kom myndigheden på besøg på baggrund af en forbrugerhenvendelse.

Det skete den 26. juni - en af sommerens mange varme dage - og de kunne konstatere, at der også var varmt i et af butikkens køleskabe. Skinke, oksesteg, kamsteg, saltkød og roastbeef opholdt sig i 14,3 grader, og kontrollanten indskærpede, at varmebehandlede, nedkølede og let fordærvelige fødevarer maksimalt må opbevares ved fem grader.

Slagteren forsvarede sig med, at køleskabet bliver åbnet mange gange i løbet af dagen.

Lige så alvorligt så Fødevarestyrelsen på rengøringen i butikken. Det har der også i februar været problemer med, og denne gang kostede det 5000 kroner i bøde, at kølerummet havde hylder med fedtede belægninger og indtørrede madrester.

Slagteren forklarede sig med, at han skulle have gjort rent dagen før, men ikke havde nået det.

Indehaver Richardt Larsen ønsker ikke at kommentere sagen.

Sur smiley
En sur smiley betyder, at Fødevarestyrelsen enten har udstedt en bøde, indgivet en politianmeldelse, eller frataget en autorisation eller en registrering.

Stadig hul i loftet

Fødevarestyrelsens kontrollant skrev også bøder ud under et besøg hos Kings Buffet & Running Sushi den 11. juli. Det kostede 10.000 kroner, at sløse med vedligeholdelsen af et kølerum.

Det drejede sig om et hullet loft, som også var blevet påpeget ved to tidligere besøg i 2016 og 2017.

Virksomheden havde ingen bemærkninger til det forhold.

Der var desuden problemer med hygiejnen. Kontrolenheden fandt snavs, madrester og mug på hylder, gulve og gitter på køleanlæg. Døren ind til et kølerum havde for eksempel store sorte skimmellignende belægninger.

Virksomheden oplyste overfor Fødevarestyrelsen, at der bliver gjort rent hver dag og en ekstra stor rengøring hver søndag.

Indehaver Ming Xiang Huang fortæller via en ansat på restauranten, at personalet er kede af nu at skulle skilte med en sur smiley.

Han fortæller, at de er i gang med at restaurere og forny køkkenet, og at det hele nu er rent. Han er dog glad for, at der ikke har været noget at udsætte på selve maden.

Lægger sig ned

Også Mueis Thaifood i Frederiksgade har haft visit, og her blev det konstateret, at rå fisk, blæksprutter og tigerrejer blev opbevaret ved temperaturer fra 7,1 til 13,4 grader.

Indehaver Henrik Andersen forsøger ikke at løbe fra den 5000 kroner store bøde.

- En måling er en måling, og sådan er det bare, siger han og forklarer, at et sammenfald af adskillige uheldige omstændigheder er årsag.

- Det er min kone, der driver det, og netop den dag havde hun sin første sygedag nogensinde. Og medarbejderen, der tøede varerne op den dag, gjorde det forkert, og det er en af grundene til, at temperaturerne var for høje, siger han.

Eneste årsag er det ikke.

Henrik Andersen fortæller, at restauranten har et termometer, som bliver brugt til kontrolmålinger.

- Det viste, at temperaturen var korrekt, men når vi holdt det op mod kontrollantens termometer, kunne vi se, at vores viste forkert. Så jeg var i god tro, siger Henrik Andersen, der ydermere oplyser, at restaurantens køleskab og koldjomfru (køledisk, red.) er under hårdt pres i sommervarmen.

Og at konsekvensen er taget.

- Vi har købt et nyt termometer og skruet temperaturen på køleskabet ned, og så har vi bestilt en ny koldjomfru. Vi forventer, den kommer på mandag, og jeg lover, at det her ikke vil ske igen, siger han.

Smuds og høje temperaturer: Bøder og sure smileyer til slagter og to spisesteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce