17 af de 29 politikere i Svendborg står bag budgetforlig, der afsætter penge til udvikling af havnen, et sundhedshus og en demenslandsby

Svendborg: 58 millioner kroner til et nyt Simac, til klimasikring, sikring af moler og infrastruktur på havnen i Svendborg.

Det er et af hovedpunkterne i den budgetaftale, som den borgerlige blok i byrådet i Svendborg underskrev lørdag formiddag.

I budgettet afsættes der også penge til et nyt sundhedshus, en demenslandsby og en forlængelse af Johannes Jørgensens Vej til den nye bydel i Tankefuld.

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) glæder sig over, at den borgerlige blok er nået til enighed om de store anlægsinvesteringer.

- Aftalen sikrer, at de her ting bliver gennemført, og at Svendborg fortsat udvikler sig i positiv retning, siger borgmesteren.

Den røde blok blev hægtet af forhandlingerne fredag aften, da de borgerlige afviste at indarbejde planerne om et nyt bibliotek i aftalen.

Læs mere i Fyns Amts Avis søndag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.