Slut med vanrøgt af dyr


Slut med vanrøgt af dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 69-årig landmand fra Svendborg-egnen risikerer i morgen at miste retten til at eje, bruge, passe eller slagte dyr. Det sker efter en tidligere dom for dyremishandling

Svendborg: Det er godt otte år siden, at en landmand fra Svendborg-kanten fik 5.000 kr. i bøde for mishandling af sine dyr. Desuden blev han frataget retten til at holde produktionsdyr i tre år.

Årsagen blev dengang beskrivet som "groft uforsvarlig behandling af dyr".

Siden har den i dag 69-årige landmand været politianmeldt for dyremishandling et tocifret antal gange - ifølge hans egen forklaring til Fyens Stiftstidende i 2004 fordi anonyme mennesker forfølger ham.

Blandt andre repræsentanter for Dyreværnsforeningen Alle Dyrs ret har kritiseret forholdene på hans lille gård, der nærmest har karakter af et husmandssted.

Ifølge den nu 69-årige landmand er alle de mellemliggende anmeldelser afvist af politiet.

Men ikke denne gang. I morgen risikerer han at blive frataget retten til enhver form for kontakt med levende dyr.

Anklageren vil nemlig ved Retten i Svendborg påstå ham idømt bødestraf, lige som han skal "frakendes retten til at eje, bruge, passe eller slagte eller i det hele beskæftige sig personligt med dyr".

Anledningen er et besøg 4. oktober 2007, som Fyns Politi og en dyrlæge foretog på landmandens ejendom. Ifølge anklageskriftet har den 69-årige mand behandlet sine dyr uforsvarligt. Tiltalen omfatter vanrøgt af 17 heste, fire geder, tre grise, fire hunde, to vildgæs og fem kyllinger.

De fleste af dyrene opholdt sig ifølge politiet i folde eller stier, hvor der ikke var adgang til passende vandforsyning.

Tre hingstplage var forsynet med en lang metalkæde omkring halsen, så de risikerede at sidde fast eller pådrage sig snøreskader.

Fire geder var tøjret blandt diverse skrammel, tråd og pæle, og 11 heste holdt til i en fold omgivet af landbrugsredskaber, telefonpæle, metaltagplader, gitre, rustne jernstænger, hegnstråd og gennemtærede tønder.

Risikoen for skader på dyrene var til stede, vil anklageren gøre gældende i Retten.

Desuden skal landmanden have undladt at sørge for passende klovpleje, lige som tre svin opholdt sig i en hestetrailer, hvor bunden var dækket af et cirka 25 centimeter tykt lag møg. Grisene kunne ikke finde tørt leje eller hvile endsige rejse sig uden besvær, mener anklagemyndigheden.

Og så røbede dyrlægebesøget, at to plage, tre hopper og tre shetlandsponyer ikke var i tilfredsstillende foderstand. Deres ribben sås tydeligt. Endelig havde landmanden ikke skabt passende mulighed for fire hunde, der ikke kunne søge ly mod vejrliget.

Den 69-årige landmand har tidligere over for Stiftstidende erkendt, at han ikke just var stolt over sine faciliteter. Han nægter sig dog skyldig i decideret vanrøgt.

Slut med vanrøgt af dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce