Ny miljøgodkendelse betyder, at Petersen & Sørensen Motorværksted skal afskærme flydedok med støjvægge og kun undtagelsesvis må sandblæse om aftenen.

Svendborg: Svendborg-virksomheden Petersen & Sørensen Motorværksted bliver nu ramt af øgede miljøkrav i forbindelse med udarbejdelsen af en ny miljøgodkendelse.

Virksomheden har allerede lavet en støjvæg i den sydlige ende af den store flydedok på Frederiksø, og indenfor en fireårig periode skal den nordlige del af flydedokken også støjdæmpes med en port.

Desuden er det et krav, at der kun undtagelsesvis må sandblæses om aftenen, mens der er direkte forbud mod at sandblæse om natten og om søndagen.

Utilfredse naboer

Der er i forbindelse med den nye miljøgodkendelse kommet to henvendelser fra to utilfredse naboer på Søholmsvej og Christiansmindevej, og den ene af naboerne har opstillet en række ønsker - blandt andet om et forbud mod sandblæsning i juli og august samt fredag og lørdag aften året rundt.

Kompromiset er blevet, at der fremover kun undtagelsesvis må sandblæses om aftenen, mens kravet om et forbud mod sandblæsning i juli og august er blevet afvist, da det ifølge virksomheden vil have store økonomiske omkostninger.

Der er også sendt en appel til Petersen & Sørensen Motorværksted om at forsøge at reducere støvgenerne i forbindelse med sandblæsning. I den nye miljøgodkendelse er der tilføjet en bemærkning om, at virksomheden kan blive pålagt at etablere vandforstøvningsdyser langs hele dokkens kant, hvis der i fremtiden bliver konstateret væsentlige støvgener.

Sådan et anlæg har Petersen & Sørensen Motorværksted allerede i virksomhedens flydedok i Marstal, hvor resultatet af forstøvningen er, at støvet falder ned i dokken i stedet for at blive hvirvlet rundt i de omkringliggende haver.

Overskuelige krav

Cai Larsen, direktør og indehaver af Petersen & Sørensen Motorværksted, betragter de nye krav som overskuelige.

- Jeg ser det ikke som et problem at leve op til de her miljøkrav, og vi ønsker også, at det er til at være her for vores omgivelser, siger han.

Sagen er blevet godkendt i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, og formand Birger Jensen (V) er tilfreds med, at det er lykkes at finde en løsning.

- Det er et dilemma, som kan resultere i konflikter, når vi blander boliger og erhverv, men omvendt er erhvervet med til at skabe liv på havnen. Derfor er jeg glad for, at der er fundet en fornuftig løsning, som jeg håber, alle kan leve med, siger Birger Jensen.

Miljøgodkendelser løber i fem år.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.