Stafet for Livet, der samler penge ind til at bekæmpe kræft, kan være slut i Svendborg. Der mangler frivillige og særligt en formand

Det kan være slut med at løbe for at skaffe penge til at bekæmpe kræft i Svendborg.

Stafet for Livet som indsamler penge til Kræftens Bekæmpelse mangler nemlig frivillige lokalt i en sådan grad, at Kræftens Bekæmpelse truer med at lukke for løbet i Svendborg.

- Vi håber fra Kræftens Bekæmpelses side, at det lykkes at finde de frivillige, som vil være med til at føre stafetten videre i Svendborg. Hvis det ikke ser ud til at kunne lykkes, bliver vi desværre nødt til at sige farvel til Stafet for Livet i Svendborg, selv om det nok ærgrer os mest af alle, siger Trine Kruse Friis, konsulent i Kræftens Bekæmpelse ifølge en pressemeddelelse.

Styregruppe trak sig

I fjor blev der samlet 100.000 kroner ind i Svendborg, hvor deltagere holdvis løber eller går ved Christiansminde i et døgn i træk. Men det kræver frivillige, og særligt mangler der en lokal ledelse, efter styregruppen bag de seneste års stafetter har trukket sig. Helt konkret en egnet formand, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

En af de frivillige, Jesper Torstensen, tror på, at det nok skal lykkes.

- Han eller hun findes jo helt sikkert derude, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Han tror på, at det vil lykkes at redde stafetten, og at man også kan gennemføre arrangementet i år.

- Vi har jo hele pakken her i Svendborg. Vi har et tilstrækkeligt stort befolkningsgrundlag, vi har fantastiske muligheder med placeringen af arrangementet, vi har en supergod opbakning fra rigtig mange, vi har sammenholdet, og vi har traditionerne, så jo, vi håber, at det ender godt alligevel.

Der har allerede været et møde for de frivillige på Svendborg Bibliotek, og det næste bliver holdt på torsdag fra klokken 19 til 21 i Frivillighuset i Svendborg.

Hvis man vil høre mere om at være frivillig, kan man kontakte Trine Kruse Friis på telefon 30 65 10 22 eller mail tkf@cancer.dk

  • Af: