Slut med idrætspriser i Rottefælden: Kan smelte sammen med kulturprisfest

Idrætspriserne er de seneste år blevet uddelt i Rottefælden. Det kan ikke lade sig gøre fremover, hvorfor der skal findes på en anden måde at gøre tingene på. Arkivfoto: Caspar Troest Jørgensen.

Slut med idrætspriser i Rottefælden: Kan smelte sammen med kulturprisfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætspriserne, som Sport og Idræt i Svendborg (SIS) står for, skal ikke længere overrækkes i Rottefælden. Prisfesten har kommunen hidtil betalt for, men da det stopper, skal der udvikles et nyt koncept. Og det sker sammen med kulturlivet.

Svendborg: Det var en god fest, så længe den varede, men nu skal der findes på noget andet.

Det er udgangspunktet for Sport og Idræt i Svendborg (SIS), der hvert år hædrer kommunens idrætsudøvere, frivillige og foreninger til et stort anlagt prisfest.

Den har de seneste fire år fundet sted i Rottefælden i forbindelse med revyen, og det er Svendborg Kommune, der har betalt for det meste af gildet.

Sådan bliver det ikke i år. Kommunekassen er smækket i, hvorfor en tur i Rottefælden ikke kan lade sig gøre. Og det er lidt trist, mener Preben Juhl Rasmussen, tidligere formand i Sport og Idræt i Svendborg.

- Vi havde fundet et godt koncept for priserne, og vi havde også meldt klart tilbage, at vi gerne så, at festen blev i Rottefælden, men fik så at vide, at det var sparet væk. Og det er vi da kede af, siger han.

- Jeg synes, at det var et godt arrangement, tilføjer Preben Juhl Rasmussen, som var formand for SIS de seneste fire år, inden han på seneste repræsentantskabsmøde i SIS blev afløst af Karin Olsen.

Idrætspriserne
Hvert år hædrer Sport og Idræt i Svendborg (SIS) i samarbejde med Svendborg Kommune den helt særlige idrætsindsats.Prisen har tre kategorier: Årets talent, leder og forening.

Leder- og foreningsprisen er de senere år blevet uddelt i Rottefælden, mens årets talent blev kåret under sportsfestivalen.

Nu skal konceptet for idrætsprisuddelingen gentænkes, og i den forbindelse arbejdes der på en løsning, hvor man samler sig med kulturprisuddelingerne, der plejer at finde sted hvert efterår. /heng

Skal gentænkes

Idrætspriserne består af en talent-, leder- og foreningspris og blev tidligere uddelt i Borgerforeningen i forbindelse med SIS' repræsentantskabsmøde, inden det i 2015 blev besluttet at rykke uddelingen i Rottefælden.

Det skete efter ønske fra daværende borgmester Lars Erik Hornemann (V), som mente, at det ville synliggøre priserne.

- Det var en måde at anerkende det frivillige stykke arbejde, der bliver gjort i vores foreninger, at vi havde et arrangement, hvor der var plads til folk fra bestyrelserne, udøvere og så videre til én samlet fejring, forklarer Lars Erik Hornemann, der i dag er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, om beslutningen.

- Det fungerede fint, og folk har været glade for det, men nu kan det ikke lade sig gøre længere på grund af økonomien. Der skal findes en anden måde at gøre det på, og jeg er fuld af fortrøstning for, at det nok skal lykkes, siger udvalgsformanden.

Sådan ser den nye formand i SIS, Karin Olsen, også på det.

- Det har været nogle gode sammenkomster i Rottefælden. Det har været hyggeligt med pænt fremmøde. Men det giver os måske muligheden for at udvikle noget, som bliver endnu mere spændende, siger Karin Olsen.

Sidst på året

Arbejdet med at udvikle et nyt koncept for idrætsprisfesten er i gang, og der er nedsat en arbejdsgruppe, der kigger på, hvordan man vil kunne uddele priserne fremover.

I den gruppe sidder ikke kun idrætsfolk, men også folk fra kulturlivet. Og det er der en helt naturlig grund til, forklarer Bjarne Abildtrup, fritidskonsulent i Svendborg Kommune.

- Vi har både kulturpriserne, som kommunen uddeler, og idrætspriserne, som SIS står for. Der har så været en forespørgsel fra kulturlivet, der gik på, om man kunne sammentænke de to ting, siger Bjarne Abildtrup og henviser til, at sport- og kulturfolkene allerede er gået sammen om at arrangere en fælles festival - Spult-festivalen. Og at det i forlængelse af det arbejde kunne give god mening med en fælles prisuddeling.

Arbejdsgruppen er nået så vidt, at den har et konkret forslag klart.

- Planen er, at vi laver en samlet prisfest i Rundbuehallerne på Frederiksø engang i november, forklarer Bjarne Abildtrup, der i samme ombæring slår fast, at der ikke er truffet nogen endelig beslutning endnu.

Slut med idrætspriser i Rottefælden: Kan smelte sammen med kulturprisfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce