Slut med døgnvagter: Sådan har apoteket åbent fra nu

Fra i år er der lukket, når der er lukket på landets apoteker.Foto: Michael Nørgaard

Slut med døgnvagter: Sådan har apoteket åbent fra nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra mandag den 1. januar klokken 08.00 blev Svendborg Løve Apotek Fyns eneste apotek med en B-vagt. Det betyder længere åbnet, men ingen døgnvagt. Vagtordningen er en del af apotekerloven fra 2015.

Svendborg: Med årsskiftet skifter mange apotekers åbningstider over hele landet. Mandag trådte vagtordningen, som er en del af en ny apotekerlov fra 2015, nemlig i kraft. Med loven afskaffes døgnapotekerne, og Lægemiddelstyrelsen har i stedet tildelt vagttjenester til landets apoteker i kategorierne A, B og C.

På Fyn har man fået et enkelt apotek med B-vagt, som har den næstlængste åbningstid, og æren er tilfaldet Svendborg Løve Apotek i Bycenteret i Svendborg. Vagtordningen betyder, at der ikke længere vil være tilkaldevagt hos apoteket, men også, at åbningstiderne udvides.

Svendborg Løve Apotek vil således have åbent fra 8 til 21 på hverdage, 8-15 og 18-21 på lørdage og 10-15 på søndage og helligdage. Vil man have fat i medicin senere end 21, skal man altså til Odense, hvor man har A-vagt med åbent til klokken 24 på hverdage, eller til København, hvor det eneste døgnapotek i landet nu ligger.

Apoteker hos Svendborg Løve Apotek, Lars Kaarill, har i flere måneder vidst, at han havde fået ja til ansøgningen om B-vagt, og han er sikker på, at overgangen nok skal gå uden problemer.

- De første tre kunder med antibiotika har allerede været her om morgenen klokken 8. Og det er jo folk, som har fået det skrevet ud hos vagtlægen aftenen før og fået at vide, at de kunne hente det om morgenen. Og det har jo fungeret, siger han.

Og skulle man komme i den situation, at man som kunde akut skal bruge medicin udenfor åbningstiden, er man ikke helt fortabt, forklarer Lars Kaarill.

- Når der er lukket, så er der lukket. Men vagtlægen kan man jo få fat i, hvis det virkelig er alvorligt. Typisk vil man også skulle indlægges alligevel, hvis det er så alvorligt, at man ikke kan vente, siger han.

Han forklarer i øvrigt, at apotekets nye afdeling i Føtex ikke er en del af vagtordningen.

- Føtex har ikke noget med vagttjenesten at gøre. Det er et almindeligt lille apotek, som selvfølgelig har længe åbent, men på lukkehelligdage, hvor der er lukket i Føtex, vil man skulle her hen til Bycenteret.

Når Svendborg Løve Apotek har åbent, men centeret lukket, vil kunderne skulle lukkes ind af en sideindgang til centeret, ligesom med den nu tidligere tilkaldevagt, fortæller Lars Kaarill.

De fynske vagtapoteker
Lægemiddelstyrelsen har tildelt vagttjeneste til fire fynske apoteker. De øvrige apoteker på Fyn er ikke pålagt samme åbningstider. Tre af de fire tildelte vagttjenester er tildelt Sydfyn:

A-vagttjeneste:


Odense Apotek Ørnen

Åbningstider: klokken 06.00-24.00 alle årets dage.

B-vagttjeneste:

Svendborg Løve Apotek

Åbningstider:

Klokken 08.00-21.00 på alle hverdage, og lørdage klokken 08.00-09.00 (8-15 i Svendborg, red) og klokken 18.00-21.00, og søn- og helligdage fra klokken 10.00-15.00.

C-vagttjeneste:

Marstal Apotek og Rudkøbing Apotek

Hverdage klokken 08.00-19.00, lørdage klokken 08.00-09.00 og klokken 16.00-18.00, og søn- og helligdage klokken 10.00-13.00.


Kilde: Laegemiddelstyrelsen.dk (dako)

Slut med døgnvagter: Sådan har apoteket åbent fra nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce