Sagen om en elregning på 5-10.000 kroner om året til iltning af vandet i Gudme Sø bliver nu en sag for de 29 medlemmer i byrådet.

Gudme: Det bliver de 29 politikere i byrådet, der skal tage stilling til, om Svendborg Kommune i fremtiden skal betale den årlige elregning på 5-10.000 kroner til den belufter, der i en snes år har iltet vandet i Gudme Sø.

Dansk Folkepartis Jens Munk har besluttet at løfte sagen op i byrådet, efter en afstemning om sagen i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget endte med stemmelighed, 3-3.

"Det er en meget lille sag, men for mig er den principiel, fordi jeg synes, der er en tendens til, at der bliver sagt nej til at bevilge penge, hver gang det foregår udenfor Svendborgs bygrænse".

Jens Munk (DF), byrådsmedlem

- Det er en meget lille sag, men for mig er den principiel, fordi jeg synes, der er en tendens til, at der bliver sagt nej til at bevilge penge, hver gang det foregår udenfor Svendborgs bygrænse, siger Jens Munk, som nu vil have afgjort sagen.

En uges vurdering

Den skulle egentlig have været afgjort i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i sidste uge, men her endte det med stemmelighed. Det betød, at sagen bortfaldt, og efter en uges vurdering har kommunens administration nu fundet frem til, at det betyder, at der reelt ikke længere er en sag.

- Vi ønsker rent juridisk at være helt klare på resultatet, og derfor har det taget noget tid. Men fakta er, at der lige nu ikke er nogen sag, før den eventuelt bliver rejst igen, siger Marianne Wedderkopp, afdelingschef i Svendborg Kommune.

Formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, Birger Jensen (V), fortæller, at han nu vil gå tilbage til sin byrådsgruppe, før han beslutter, om han vil rejse sagen igen. Men i mellemtiden er han altså blevet overhalet indenom af Jens Munk, som nu sætter sagen på dagsorden i byrådet.

- Det er sjældent, at jeg løfter sager op i byrådet, men her mener jeg, det giver mening, for der er mange principper i det, siger Jens Munk.

Mundtlig aftale

Borgerne i Gudme købte søen af Broholm Slot i 1980, og i slutningen af 90'erne investerede den gamle Gudme Kommune i en belufter, der skulle forhindre algetilvækst og fiskedød. Samtidig blev der ifølge sølavet indgået en mundtlig aftale med kommunen om, at den skulle betale driftsudgifterne.

Regningen endte efter kommunesammenslutningen hos det kommunalt ejede Svendborg Spildevand, og da selskabet sidste år blev opmærksom på belufteren, blev forbindelsen kappet over, og siden har man drøftet, hvor regningen skal sendes hen.

Det skal byrådet nu afgøre - formentlig på sit møde den 30. maj.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
4
Belufter-sagen: Politisk kompromis skal forhindre fiskedød

Belufter-sagen: Politisk kompromis skal forhindre fiskedød

Slagsmål: Hvem skal betale for ilt til Gudme Sø?

Slagsmål: Hvem skal betale for ilt til Gudme Sø?

Politikere uenige om hjælp til Gudme Sø

Politikere uenige om hjælp til Gudme Sø