Socialdemokraten Bo Hansen glæder sig over redningen af skattecentret i Svendborg, men han havde håbet på mange flere arbejdspladser.

Svendborg: Den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Svendborg, Bo Hansen, glæder sig over, at det er lykkes at redde det lukningsdømte skattecenter i Svendborg, men så hører hans glæde også op.

For på bundlinjen mener han reelt ikke, at Svendborg og Sydfyn har fået noget ved dagens nyhed om en ny struktur i skattevæsenet.

- Jeg ser sådan på det, at Sydfyn går i nul, for vi bevarer jo kun det, som vi allerede har. Det er lidt som at fodre hunden med dens egen hale, siger Bo Hansen.

Han understreger, at han glæder sig på vegne af de medarbejdere, der stod til at skulle flytte, og som nu kan blive i Svendborg. Men han lægger samtidig ikke skjul på, at han havde håbet, at planen også havde skaffet flere statslige arbejdspladser til Svendborg.

- På Fyn har man valgt at placere en ny styrelse i Middelfart, og jeg kan ikke komme i tanke om en større vækstmotor på Fyn. Det samme er tilfældet med Herning, Aalborg og Aarhus, og det er ikke lige det, jeg tænker på i forhold til provinsbyer, der har svært ved at få gang i væksten, siger Bo Hansen.

Han ønsker at sende et klart signal til regeringen om, at Svendborg stadig mangler at blive tilgodeset i den store udflytningsplan af statslige arbejdspladser.

- Vi skal kæmpe videre og fortsat gøre opmærksom på, at vi ikke har fået nogen andel i denne her udflytningsplan. Vi har ikke fået tilført noget, men er bare blevet skånet fra lukning, siger Bo Hansen.

Folketingskandidat: Nyt svigt af Sydfyn

Også den socialdemokratiske folketingskandidat på Sydfyn, Bjørn Brandenborg, kritiserer regeringens skatteplan på Sydfyn.

- Jeg er vred over regeringens beslutning. Svendborg og Sydfyn blev forbigået, da man flyttede 4000 arbejdspladser ud af København. Regeringen havde en perfekt mulighed for at sætte handling bag løftet om et "Danmark, der hænger sammen". I stedet svigter man Sydfyn igen, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Han påpeger, at regeringen blot har annulleret flytningen af statslige arbejdspladser fra Sydfyn.

- Svendborg får ikke tilført arbejdspladser. Da man lukkede skattecenteret i Svendborg, var der 126 medarbejdere. Nu er der 75. Det er et symbol på udviklingen hernede. Vi mister arbejdspladser, og politikerne på Christiansborg render fra sine løfter om at tilføre nye job, siger han i pressemeddelsen.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Skat flytter ud: Nye job er på vej til Middelfart

Skat flytter ud: Nye job er på vej til Middelfart

Se video: Mat stemning blandt skattemedarbejdere

Se video: Mat stemning blandt skattemedarbejdere

2
Skatteminister: En god dag for Sydfyn

Skatteminister: En god dag for Sydfyn