Morten S. Petersen har fået en skriftlig advarsel af partiledelsen, efter at han stod frem med kritik af gruppeformand Dorthe Ullemose.

Svendborg: Balladen i Dansk Folkeparti i Svendborg fortsætter.

Efter at det nyvalgte byrådsmedlem Jesper Larsen i sidste uge forlod partiet for at blive løsgænger, har en af de tre tilbageværende byrådsmedlemmer Morten S. Petersen nu fået en skriftlig advarsel af partitoppen på Christiansborg.

Det sker efter, at han i Fyns Amts Avis lørdag støttede Jesper Larsen i hans kritik af gruppeformand Dorthe Ullemoses evner som leder.

Jeg kan sende en skriftlig advarsel, og skulle der ske yderligere, så er det hovedbestyrelsen, der tager stilling til yderligere sanktioner.

Poul Lindholm Nielsen, partisekretær, Dansk Folkeparti

Det er partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm Nielsen, der har givet Morten S. Petersen en skriftlig advarsel, og han forklarer, at den er givet helt efter reglerne.

- Vi har højt til loftet, men vi vil ikke have, at man går ud i pressen og taler negativt om andre partifæller. Det koster en skriftlig advarsel, og det er helt standard, siger Poul Lindholm Nielsen.

- Hvad sker der, hvis Morten S. Petersen igen står frem med kritik af sine partifæller?

- Det er op til hovedbestyrelsen. Jeg kan sende en skriftlig advarsel, og skulle der ske yderligere, så er det hovedbestyrelsen, der tager stilling til yderligere sanktioner, men nu håber vi, at påskefreden sænker sig over Svendborg. Det opfordrer vi til, siger partisekretæren.

Længere tids uro i partiforeningen kulminerede, da Jesper Larsen den 20. marts forlod partiet på grund af det, som han betegnede som et elendigt arbejdsmiljø.

Ugen forinden havde byrådskandidaten Jette Kjellerup meldt sig ud af partiet, efter at hun havde fået en skriftlig advarsel. Hun stod frem i Fyns Amts Avis med kritik af bestyrelsen ovenpå partiforeningens generalforsamling.

Morten S. Petersen er et kendt ansigt i DF-flokken. Han brød i 1995 med Fremskridtspartiet og var med til at stifte Dansk Folkeparti, som han repræsenterede i byrådet i Svendborg fra 1997 til 2007. Herefter brød han med partiet og var en del af Venstres byrådsgruppe frem til 2013, hvor han blev stemt ud af byrådet.

Han meldte sig ind i Dansk Folkeparti igen sidste år og blev ved valget i november valgt til byrådet med 326 personlige stemmer. Morten S. Petersen har ingen kommentarer til den skriftlige advarsel, han har fået af partikontoret.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
4
Mere ballade: Nyt bestyrelsesmedlem forlader bestyrelsen i DF Svendborg

Mere ballade: Nyt bestyrelsesmedlem forlader bestyrelsen i DF Svendborg

18
DF-gruppe i total opløsning: En ekskluderet, en skrider

DF-gruppe i total opløsning: En ekskluderet, en skrider

2
DF-magtkamp fortsætter: Ullemose på vej til at miste gruppeformandspost

DF-magtkamp fortsætter: Ullemose på vej til at miste gruppeformandspost