Skriftlig advarsel: Åbenmundet DF'er får hilsen fra partiledelsen

Morten S. Petersen meldte sig sidste år ind i Dansk Folkeparti igen efter 10 års fravær, og nu har han fået en skriftlig advarsel fordi, han ikke har fulgt partiets strikse regler om, at holde kritik internt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Skriftlig advarsel: Åbenmundet DF'er får hilsen fra partiledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten S. Petersen har fået en skriftlig advarsel af partiledelsen, efter at han stod frem med kritik af gruppeformand Dorthe Ullemose.

Svendborg: Balladen i Dansk Folkeparti i Svendborg fortsætter.

Efter at det nyvalgte byrådsmedlem Jesper Larsen i sidste uge forlod partiet for at blive løsgænger, har en af de tre tilbageværende byrådsmedlemmer Morten S. Petersen nu fået en skriftlig advarsel af partitoppen på Christiansborg.

Det sker efter, at han i Fyns Amts Avis lørdag støttede Jesper Larsen i hans kritik af gruppeformand Dorthe Ullemoses evner som leder.

Det er partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm Nielsen, der har givet Morten S. Petersen en skriftlig advarsel, og han forklarer, at den er givet helt efter reglerne.

- Vi har højt til loftet, men vi vil ikke have, at man går ud i pressen og taler negativt om andre partifæller. Det koster en skriftlig advarsel, og det er helt standard, siger Poul Lindholm Nielsen.

Jeg kan sende en skriftlig advarsel, og skulle der ske yderligere, så er det hovedbestyrelsen, der tager stilling til yderligere sanktioner.
Poul Lindholm Nielsen, partisekretær, Dansk Folkeparti

- Hvad sker der, hvis Morten S. Petersen igen står frem med kritik af sine partifæller?

- Det er op til hovedbestyrelsen. Jeg kan sende en skriftlig advarsel, og skulle der ske yderligere, så er det hovedbestyrelsen, der tager stilling til yderligere sanktioner, men nu håber vi, at påskefreden sænker sig over Svendborg. Det opfordrer vi til, siger partisekretæren.

Længere tids uro i partiforeningen kulminerede, da Jesper Larsen den 20. marts forlod partiet på grund af det, som han betegnede som et elendigt arbejdsmiljø.

Ugen forinden havde byrådskandidaten Jette Kjellerup meldt sig ud af partiet, efter at hun havde fået en skriftlig advarsel. Hun stod frem i Fyns Amts Avis med kritik af bestyrelsen ovenpå partiforeningens generalforsamling.

Morten S. Petersen er et kendt ansigt i DF-flokken. Han brød i 1995 med Fremskridtspartiet og var med til at stifte Dansk Folkeparti, som han repræsenterede i byrådet i Svendborg fra 1997 til 2007. Herefter brød han med partiet og var en del af Venstres byrådsgruppe frem til 2013, hvor han blev stemt ud af byrådet.

Han meldte sig ind i Dansk Folkeparti igen sidste år og blev ved valget i november valgt til byrådet med 326 personlige stemmer. Morten S. Petersen har ingen kommentarer til den skriftlige advarsel, han har fået af partikontoret.

Skriftlig advarsel: Åbenmundet DF'er får hilsen fra partiledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce