Skraldemanden gjorde comeback på Thurø

- Sådan, der! Nu skal jeg nok smide det ind i skraldebilen, synes renovationsarbejder Ib Thomsen at sige, da folk på Thurø i går afleverede skrald.
Foto: Tim K. Jensen

Skraldemanden gjorde comeback på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over en måned havde nogle beboere ventet på at få hentet deres affald - men i går slap de af med det

Thurø: Kunne det nu passe?

Ja, minsandten, skralde­bilen var her skam.

I over en måned havde beboerne på diverse vænger og klejne sideveje på underbare Thurø ikke set færten af en skraldemand.

Pist væk havde han været, og skidtet havde hobet sig op i størrelse med snemasserne.

Men nu stod renovationsarbejder Ib Thomsen fra firmaet Meldgaards Dagrenovation her så med vognen klar til påfyldning i går formiddag ved grillen på Bergmannsvej.

- Det er en god ordning. Folk er glade for det. Og folk tager det pænt, selv om vi ikke har kunnet hente deres affald i over en måned. Men der var da lige en ældre mand, der brokkede sig en smule, sagde Ib Thomsen, da folket kom travende med skidtet mod skraldebilen, som helt ekstraordinært - som et plaster på såret - tog imod skrald på en lørdag.

- Vi må også hjælpe hinanden i en situation som denne, tilføjede Ib Thomsen med tanke på det vintervejr, som havde sat en stopper for afhentningen alt for længe.

Som knægt hjalp han selv posten på Langeland og red med sin hest ud til afsides steder, telegrafvæsenet ikke kunne forcere i vintervejret, forklarede han stolt.
Ib Thomsen er en erfaren mand i skraldebranchen med 35 år i faget.
Ib Thomsen er en erfaren mand i skraldebranchen med 35 år i faget.
Foto: Tim K. Jensen

Farligt arbejde

Beboere i Thurø - men også på Gudme-egnen - har forgæves brugt deres kikkerter for at finde en skraldebil i over en måned fra Svendborg Affald, som Meldgaard kører for.

Den simple grund har været vintervejret. Vejene har flere steder været ufarbare, og det har været for farligt nogle steder for renovationsarbejderne at gå ud. En medarbejder hos Svendborg Affald er således sygemeldt efter et fald og har slået ryggen.

- Jeg er selv væltet, men været heldig ikke at slå mig, sagde Ib Thomsen, der i 35 år har været i branchen.

- Jeg vil nok sige, at der igennem årene er kommet mere emballage end tidligere. Og så synes jeg, at borgerne skal lære at sortere affaldet bedre, kom det fra Ib Thomsen.

Men i går gav han kun smil.

Skraldemanden gjorde comeback på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce