Skoleleder tager mæslingeudbrud med ro

På baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds anvisninger finder Michael Graugaard, leder af Haahrs Skole, ingen anledning til panik oven på udbrud hos en 15-årig elev. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Skoleleder tager mæslingeudbrud med ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haahrs Skole har fulgt Styrelsen for Patientsikkerheds anvisninger og informeret forældre og personale om 15-årig elevs mæslingeudbrud. Ellers fortsætter hverdagen uden panik på Svendborg-skolen.

Svendborg: Der er ingen antydninger af panik at spore hos Michael Graugaard, der er leder af Haahrs Skole i Svendborg.

Tirsdag eftermiddag fik han besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at en 15-årig dreng, der er elev i en af skolens niendeklasser havde været smittet med mæslinger.

Men det gav ikke anledning til stor opstandelse på skolen, der tæller 500 elever.

- Det er jo sådan, at Styrelsen for Patientsikkerhed sådan set ordner det hele på skolens vegne. De har brugt tid på at analysere, hvad det er for et sygdomsforløb, drengen har været igennem, og har afdækket, hvor han har været i den periode, han har været smittebærer. Og deres vurdering er, at han har været hjemme i den periode, hvor han har været smittebærer, fordi han har været utilpas, så han har sandsynligvis slet ikke været på skolen, mens han har kunnet smitte, siger Michael Graugaard.

Drengen er i bedring

Den 15-årige er ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed sandsynligvis blevet smittet på en skoletur til Polen, men er altså først blevet syg, hvilket er der, hvor man kan smitte andre, efter turen til Polen. Og mens han har været syg, har han opholdt sig derhjemme.

Derfor har drengens mæslinger ikke givet anledning til andet end rundsending af information.

- Det, det handler om for os, er, at vi skal informere vores forældre om, at der har været det her, og at de selvfølgelig skal være opmærksomme på det, hvis deres børn skulle blive syge eller få symptomer, der ligner mæslinger. Det handler om en opmærksomhed på det både hos vores personale og vores forældre i forhold til deres børn, siger han og fortsætter:

- Ellers siger styrelsen til os, at vi skal agere så normalt som muligt. Langt de fleste er jo vaccineret med MFR-vaccinen (mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, red.), så de burde være uden for risiko. Det er sådan set kun dem, der ikke er vaccineret, der kan være i risikozonen. Der er i hvert fald ingen grund til panik.

Ifølge Michael Graugaard er den 15-årige ovre sin sygdom, men er stadig hjemme fra skole.

- Man bliver åbenbart ret udmattet oven på sådan en omgang mæslinger, så der går nogle dage, før han er fit for fight igen, siger han.

Skoleleder tager mæslingeudbrud med ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce