Ollerup: Den 28. februar får 7.-9. klasseeleverne på Ollerup Friskole historisk besøg på en temadag i forbindelse med den landsdækkende Auschwitz-dag.

Under temaet flugt gæster tidligere overrabbiner ved Det Mosaiske Troessamfund Bent Melchior nemlig skolen. Bent Melchior er i dag 84 år, og under 2. Verdenskrig var han selv med til at flygte til Sverige.

Auschwitz-dag er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab. Dagen fandt sted den 27. januar, men det afholder ikke skoleleder på Ollerup Friskole, Jakob Ringgaard, fra nu at gribe fat om temaet flugt, som han mener, er specielt vigtigt at lære eleverne om i lyset af senere tids international politik.

- Det er jo utrolig vigtigt at lære unge mennesker i dag om mennesker på flugt og om regimer, der systematisk forfølger bestemte befolkningsgrupper i samfundet. Man siger, at historien gentager sig, og det kan vi jo se, at den gør. Se, hvad der sker i Rusland og i USA lige nu. Det er vigtigt vores elever, kan forholde sig til det, siger Jakob Ringgaard i en pressemeddelelse. (lakja)

  • Af: