Det Skjærbæk-ejede ES Ejendomme har igen været på shoppetur tæt på Svendborg Havn. Denne gang har man investeret i køb af "Bio-kareen" i Brogade 17 og Kullinggade 4. Sælger er Lars Klitgaard, Living Development.

Nå, jeg opdaterer artiklen endnu en gang på grund af en vis adresseforvirring. Der er tale om Brogade 17 og Kullinggade 4.

Svendborg: Det Skjærbæk-ejede selskab ES Ejendomme har endnu en gang været ude og shoppe ejendom i området ved Svendborg Havn. Denne gang er det igen ved Kullinggade, hvor selskabet i december også overtog det gamle Baagøe & Riber i nummer 29.

Beliggenheden i midtbyen og nær havnen vil der altid være stor søgning på, og derfor ser vi det som en sikker investering på den lange bane.

Sten Klarskov, direktør i ES Ejendomme

Det seneste indkøb drejer sig om 56 lejeboliger i det kompleks, der er blevet kaldt "Bio-karréen" og ligger i begyndelsen af gaden med de fleste facader ud mod jernbanen, men som har adresserne Kullinggade 4 og Brogade 17.

Sælger er Lars Klitgaard, Living Development, der købte området i 2004 af biografejerne i Brogade og selv lod byggeriet opføre i 2005 og 2006.

For ES Ejendomme er købet en regulær investering. Direktør Sten Klarskov forklarer, at det indkøbte skal ses som en god forretning på længere sigt.

- Det er den første lidt større boligudlejningsejendom, som vi køber i Svendborg. De andre projekter på Jessens Mole og i Kullinggade 29 er som udgangspunkt mest tænkt til at blive ejerboliger, selvom det dog også kan være, at der bliver lejemål i blandt, siger han.

Sten Klarskov fortæller, at de 56 lejligheder i Bio-karreen er fuldt booket hele tiden. Og at det skyldes beliggenheden.

- Beliggenheden i midtbyen og nær havnen vil der altid være stor søgning på, og derfor ser vi det som en sikker investering på den lange bane. Det er derfor, vi har købt det.

Smæk til investorer

For Lars Klitgaard er begrundelsen for at sælge, at han er på vej ud af Svendborg, hvor han gennem årene har været engageret i flere projekter. Blandt andet er han den udfordrede ejer af det meget omdiskuterede fredede og nyrestaurerede hus i Kullinggade 6, "Helges Hus".

ES Ejendomme har dog ikke overvejet at købe Klitgaards 1600-tals hus, som nu er til salg for 2,6 millioner kroner.

- Det har ikke været et tema ved vores handel, siger Sten Klarskov, og han har derfor ikke forholdt sig yderligere til det.

For Lars Klitgaard er det en æra, der slutter med salget af Bio-karréen, der var hans hidtil største boligprojekt, da det blev bygget. Forinden havde han vundet respekt for et byggeri på "kafferisteri"-grunden i Ørkildsgade.

Men byggeplanerne på Bio-grunden mødte modstand for dets volumen, ligesom et senere projekt med over 20 meter høje huse i Korsgade gjorde. Og ligesom ES Ejendommes to projekter på dels Jessens Mole og Kullinggade 29 oplever i denne tid.

- Foruden Kullinggade 6 har jeg nu kun en enkel ejendom tilbage i Korsgade, siger Lars Klitgaard og begrunder det med, at han er på vej ud af byen.

- Jeg synes, man får smæk, hvis man vil investere i Svendborg. Her er ikke et godt investeringsklima. De lokale investorer sætter hellere deres penge i andre byer, mener han - dog med en enkelt undtagelse.

- Lige bortset fra Erik Skjærbæk, som jeg synes, man skulle byde velkommen og passe godt på. Han er den eneste, der rykker i byen, hvor alle andre er skræmt af en generel modstand mod forandring.

Prisen på Bio-karréen offentliggøres ikke af parterne, men da Lars Klitgaard en kort periode i 2007 også havde ejendommen til salg, var prisen sat til 77 millioner kroner. Det er dog ti år siden nu, og siger måske ikke alverden.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv