Skiftekær-vindmøllerne snurrer videre

Det er disse to vindmøller på det vestlige Tåsinge, der giver anledning til hovedbrud. Skal de pilles ned eller skal lokalplanen gå om? Svaret kommer i januar, og ind til da får møllerne lov til at snurre videre. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen

Skiftekær-vindmøllerne snurrer videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg kommune har fået juridisk vejledning og tillader på den baggrund, at de omstridte Skiftekær-vindmøller på det vestlige Tåsinge får lov at snurre videre. Foreløbigt i hvert fald.

Tåsinge: De to 80 meter høje Skiftekær-vindmøller på det vestlige Tåsinge får foreløbigt lov til at køre videre. Det har man besluttet i Svendborg Kommune fredag.

Onsdag modtog kommunen ellers to klageafgørelser fra henholdsvis Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet.

Afgørelserne fastslår, at kommunen burde have udarbejdet en VVM-redegørelse i forbindelse med udarbejdelsen af en lokalplan for området, og at lokalplanen på grund af den manglende VVM-redegørelse er ugyldig.

Afgørelserne fik kommunen til at søge juridisk bistand, og på den baggrund har man besluttet, at på trods af den skarpe kritik fra de to nævn, undlader man at tilbagekalde tilladelserne til at tage møllerne i brug, hvorfor de foreløbigt kan køre videre.

Møllerne snurrede for første gang mandag, og om de på længere sigt kan køre videre er ikke afklaret endnu.

Kommunaldirektør, Erik Bendorf skriver i en e-mail til kommunalbestyrelsen, at man nu skal kigge på hvilke tiltag, der skal til for at kommunen kan lovliggøre forholdene, og at svarene realistisk set først foreligger i januar.

Af mulige scenarier for at lovliggøre forholdene opridser kommunaldirektøren to muligheder, hvor møllerne enten skal pilles ned igen, eller man starter hele processen forfra og laver en ny lokalplan, kommuneplantillæg og ikke mindst den manglende VVM-redegørelse.

Skiftekær-vindmøllerne snurrer videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce