Skidt regnskab for Naturama


Skidt regnskab for Naturama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år som kommunalt museum blev underskuddet halvanden million kroner større end budgetteret

SVENDBORG: Det var et glædesbudskab, den nye bestyrelse for Naturama gik ud med fra sit første møde i januar i år, efter museet var skiftet fra kommunalt til selvejende:

- Endelig overskud på driften efter år med gigant-underskud.

Det var en sandhed med modifikationer, viser det regnskab, som Naturama nu har afleveret til Kulturarvsstyrelsen og Svendborg Kommune.

Realiteten - ifølge det endelige regnskab for 2007 - er, at underskuddet blev halvanden million kroner større end budgetteret.

Naturama havde budgetteret med et underskud på knap syv millioner kroner - penge, som skulle dækkes ind via tilskud fra Svendborg Kommune, kulturstøtte, som er ført videre fra det tidligere Fyns Amt, og fra staten.

Men underskuddet blev i stedet på næsten 8,5 millioner kroner - som de offentlige kasser så har dækket.

Fra 1. januar skiftede Naturama status. Det naturhistoriske museum blev en selvejende institution med egen bestyrelse. Indtil da var det et kommunalt museum med byrådets kulturudvalg som bestyrelse.

Èt regnskab

Efter det første møde i den nye bestyrelse med Michael Christiansen (tidligere Det Kongelige Teater) som formand blev der udsendt en pressemeddelelse med det glade budskab: Driftsresultatet for 2007 blev for første gang i Naturamas historie positivt.

Svendborg Kommunes eneste repræsentant i bestyrelsen, borgmester Lars Erik Hornemann (V), ville den gang ikke oplyse, hvor stort overskuddet var. Men Naturamas informationschef, Ole Larsen, sagde til Stiftstidende, at overskuddet var på den anden side af 100.000 kroner.

Det var i januar.

Først i maj kunne Stiftstidende få nogle tal fra Naturama - en såkaldt økonomisk oversigt, som viste et positivt resultat på 338.000 kroner.

Sagen er imidlertid, at den økonomiske oversigt fra maj opstilles på en anden måde end det endelige regnskab, som nu er afleveret. Bl.a. er momsen ikke medtaget i den økonomiske oversigt. Hvad den er i det endelige regnskab, forklarer Naturamas økonomiansvarlige, Susanne Skov.

Overskuddet - ifølge den økonomiske oversigt fra maj - fremkommer ikke mindst, fordi Naturama i 2007 fik knap en halv million kroner mere ind på forskning end budgetteret. Desuden næsten 600.000 kroner mere i statsrefusion end budgetteret.

Et andet regnskab

I det nu afleverede endelige regnskab er de samlede udgifter på næsten 14 millioner kroner (det samme som året før). Mens museets egne indtægter er på knap 5,4 millioner kroner (godt en million mere end i 2006).

Det betød i 2007 et samlet tilskud fra de offentlige kasser på 8,5 millioner kroner.

Millionerne kommer fra Svendborg Kommune (4,2 millioner kroner), fra kulturmidlerne, som er videreført fra det tidligere Fyns Amt (2,3 millioner kroner) og fra staten (1,8 millioner kroner).

Skidt regnskab for Naturama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce