Svendborg-skibsreder Niels Højlund har forsøgt at få borgmester til at sammenkæde ny politiskole med tom søfartsskole i Kogtved

Da skibsreder og erhvervsmand Niels Højlund fra Svendborg hørte, at der var en mulighed for at få en filial af politiskolen til Svendborg, ringede han til Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann med en ide.

Skibsrederen er medejer af den gamle Kogtved Søfartsskole, som han mener, vil være en ideel base for en ny politiskole.

Men skibsrederen mener ikke, at borgmesteren har gjort nok for at inddrage den tomme søfartsskole som en mulig placering af en ny politiskole. Derfor har han taget sagen i egen hånd og skrevet direkte til justitsminister Søren Pind (V).

I brevet til ministeren kalder Niels Højlund den gamle søfartsskole for "den perfekte og oplagte ramme for en kommende politiskole i provinsen".

Niels Højlund siger til Fyns Amts Avis, at han mener, Svendborg-borgmesteren har alt for meget fokus på den tomme AMU-skole på Ryttervej i Svendborg. Skolen står tom, og er en økonomisk klods om benet på ejeren, Svendborg Erhvervsskole, hvor borgmesteren er bestyrelsesmedlem.

Lars Erik Hornemann afviser, at det er årsagen til, at AMU-skolen er profileret med kortmateriale og farvebilleder i et 14 sider langt materiale fra Svendborg Kommune til justitsministeren.

- Vi har været på besøg på politiskolen i Brøndby, og fået en opfattelse af, at det bedste match nok er AMU-skolen, siger borgmesteren.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis søndag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.