Skattefolk skovler millioner ind


Skattefolk skovler millioner ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionerne ruller i statskassen efter ny kontrolaktion omkring Langelandsfestivalen - Skat skuffet over forholdene

RUDKØBING: Efter en ny chok-aktion omkring Langelandsfestivalen i aftes kan Skattecenter Svendborg konstatere, at millionerne ruller ind i statskassen.

- Det er lidt som det vilde vesten herude. Resultatet kan godt virke meget voldsomt, siger specialkonsulent Brian Bunk fra Skattecenter Svendborgs kontrolafdeling.

Han forventer, at denne uges todagesindsats i forbindelse med Langelandsfestivalen i alt skæpper med tre-fire millioner kroner ekstra i statskassen. Alene de forventede moms-indtægter fra gulpladebilerne kommer til at runde en million kroner. I onsdags fandt skattefolkene 30 af den slags biler på de offentlige p-arealer. I aftes røg yderligere et betragteligt antal oveni.

- Vi er kedeligt overrasket over, at der var så mange af dem. Jeg vil ellers mene, vi har informeret en hel del, siger Brian Bunk.

Flere af de såkaldte mandskabsvogne blev registreret. Her er tale om gulpladebiler, hvor indehaveren har fratrukket momsen og er sluppet væsentligt billigere i registreringsafgift. Disse biler har i princippet intet at gøre på en offentlig p-plads. Ejeren skal finde en god forklaring.

Mange penge pr. bil

- Alene sådan en mandskabsvogn kan let medføre efteropkrævning på mellem en halv og en hel million kroner, oplyser Brian Bunk.

Handelsgaden uden for festivalområdet gav også en betydelig, næsten skræmmende stor fangst for de 14 skattefolk, der deltog i fredags-aktionen.

Pantefogeden tømte pengekasser for 13.000 kroner hos handlende, der skylder det offentlige penge.

Og i boder og på stande blev fire-fem fra den svedende flok grebet i sort arbejde, mens et par stykker var på kontanthjælp eller dagpenge.

Politifolk, der ledsagede Skattecenter Svendborgs folk, anholdt i handelsgaderne en mand, der hverken var i besiddelse af arbejds- eller opholdstilladelse.

Han er asiat og altså fra et ikke EU-land.

- Arbejdsgiveren kan vente bøde på 10.000 kroner af os, og politiet vil formentlig kræve asiaten udvist af landet, siger Brian Bunk.

Kritik af madboder

Også i madboderne på selve festivalpladsen fandt Skat kritisable forhold.

Endvidere blev to private salgssteder omkring festivalen lukket, et på Kragholmvej og et på en villavej i Rudkøbing. Her solgtes dansk øl og sodavand uden tilladelse.

Endelig blev en virksomhed fra Handelsgaden pålagt at blive momsregistreret. Så nu skal indehaveren betale både moms og skat.

- Ham har vi haft kig på nogen tid. Det er fordelen ved de hyppige aktioner på markeder. Vi lærer efterhånden folk at kende, siger Brian Bunk.

Skattefolk skovler millioner ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce