Efter Danmarks hidtil største festival-kontrolaktion overvejer Skat at kontakte Langelandsfestivalens ledelse
RUDKØBING: Festivalbossen Allan K. Pedersen kan ikke pålægges noget som helst.

Alligevel overvejer Skattecenter Svendborg at kontakte ham efter fredagens rystende kontrolbesøg, der bragte stærkt kritisable forhold frem i festivalens Handelsgade og blandt madboderne inde på selve pladsen.

Her konstaterede man et betydeligt omfang af sort arbejdskraft, ansatte på dagpenge og kontanthjælp samt virksomheder, der skylder det offentlige penge.

- Nu er det andet år, vi besøger Langelandsfestivalen, og der er stadig problemer, konstaterer specialkonsulent Brian Bunk, Skattecenter Svendborg.

Aktiv holdning ønskes

Her kunne man godt ønske sig en mere aktiv holdning i festivalledelsen.

Allan K. Pedersen har mulighed for at udbede sig SE-nummer, når han tegner kontrakt med indehaveren af en stadeplads.

- Pantefogeden traf også flere virksomheder, som er under tvangsopløsning. Så er de altså færdige som aktive selskaber, og den slags kan festivalledelsen let kontrollere, siger Brian Bunk.

I madboderne inde på selve festivalpladsen noterede Skat navnet på et par ansatte, der modtager kontanthjælp eller dagpenge.

Dårlig medie-omtale

- Men flere nåede at smutte ud af bagteltet i madboderne, da de så, vi var på vej. Så bliver indehaveren påtvunget at føre logbog alene på mistanken. Og de er frække nok, indehaverne. Siger, at de ikke kender navnet på ham, der lige forsvandt, fortæller Brian Bunk.

Han mener, at festivalledelsen burde have interesse i at bringe fup og svindel omkring Rue Mark til ophør.

Danmarks største aktion

- Det kan ikke være i nogens interesse, at den slags eksisterer. Festivalen trænger næppe til negativ medie-opmærksomhed. Og gæsterne kan da heller ikke være tjent med, at flere handelsboder lynhurtigt blev pakket ned og lukket, da personalet fik øje på skattefolkene, siger Brian Bunk.

Skattevæsenets aktioner under Langelandsfestivalen er formentlig den mest omfattende rettet mod en dansk festival nogen sinde.

Onsdag deltog 24 skattefolk i razziaen, fredag var 14 ansatte i aktion.

- Der var flere i madboderne og Handelsgaden, der undrede sig. "Hvorfor er I så aggressive hernede", spurgte de. Men de har godt af at vide, at hernede på Sydfyn møder vi talstærkt op, når der er brug for det. Og dem, der ikke følger reglerne, fanger vi, siger Brian Bunk.

Knap fire millioner kroner indbragte Skat's aktion under Langelandsfestivalen.

- Dem kan samfundet sikkert godt bruge til nyttige ting som plejehjem og børnehaver, siger Brian Bunk.

Det var ved redaktionens afslutning ikke muligt at få en kommentar fra Allan K. Pedersen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Masser af fortrydelsespiller, solstik og insektbid

Masser af fortrydelsespiller, solstik og insektbid

Skattefolk skovler millioner ind

Forældrene må gerne lege med

Forældrene må gerne lege med