Skarp kritik af madstederne


Skarp kritik af madstederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUDKØBING: Spisestederne på og uden for Langelandsfestivalen var fra start helt utilstrækkeligt indrettet hvad angår vand og afløb.

Så torsdag slog tilsynsførende Bodil Veber fra Fødevareregion Fyn efter flere henstillinger den hårde tone an og truede med at lukke restaurant "Raffi II" her og nu, hvis ikke der blev installeret vandforsyning inde i selve teltet. Så kom der skred i tingene.

- Her stod meget unge mennesker og smurte sandwich. Karkludene var beskidte, og vandmængden utilstrækkelig, fortæller Bodil Veber.

- Det kan undre mig, at man kan finde ud af at installere vand backstage og ikke i restauranterne. Man må da kunne regne ud, at almindelige mennesker skal have samme betingelser som orkestrene, siger hun.

Bodil Veber har i løbet af ugen påtalt fejl i vandinstallationerne på følgende spisesteder i Forhaven og på festivalpladsen: "Svin og Vin", den mexikanske restaurant, "Raffi I", "Raffi II" samt Fish & Chips-boden.

Typisk var der installeret for lidt vand i selve restauranten, så personalet skulle løbe et pænt stykke vej for at vaske hænder.

- Jeg ved ikke, om man har ønsket at spare penge, men i så fald er det dumt. Tænk, hvis restaurationerne fik en sag på halsen i forbindelse med, at en masse festivalgæster lagde sig ned med sygdom, siger Bodil Veber.

På andre spisesteder manglede engangspapir til at tørre fingrene. I stedet var hånd-klæder og viskestykker hængt op.

- Så flytter man jo bare bakterierne fra et sted til et andet, siger Bodil Veber.

Hun har kontrolleret forholdene på 18 madsteder i forbindelse med selve festivalen og på 13 lokaliteter inde i Rudkøbing by.

Læs mere om Langelandsfestival.

KULTUR:1. sektion side 7

Skarp kritik af madstederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce