Skal være kontorfællesskab: Det gamle domhus er solgt

Ægtepar fra Nordsjælland har købt den gamle retsbygning i Svendborg. Foto: Finn Eriksen

Skal være kontorfællesskab: Det gamle domhus er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar fra Nordsjælland har købt den gamle retsbygning i Svendborg. Parret vil indrette bygningen til kontorlandskab for mindre virksomheder.

Svendborg: Til salg, står der på den tidligere retsbygning i Svendborg.

Men det skilt kan Nybolig Erhverv nu godt pille ned, for den 3500 kvadratmeter store bygning med den markante placering i Tinghusgade er nemlig solgt.

Og mens den tidligere har været først rådhus og siden retsbygning, så byder fremtiden på noget helt andet.

- Vi er et par, der laver meget med ildsjæle, som prøver at sætte fokus på møbler, design og fødevarer. Derfor har vi købt den og skabt en forening, der skal understøtte noget kreativt på Sydfyn. Så bygningen skal bruges til kontorer, siger Thomas Wiberg, da vi fanger ham for en kort bemærkning lørdag.

Thomas Wibergs selskab, Wiberg ApS, overtager bygningen 1. maj, og han bor i Birkerød på Nordsjælland sammen med sin hustru, Lene Junker Wiberg, som oprindeligt er fra Thurø.

- Så vi har et hjerte på Sydfyn og for gamle bygninger, og derfor synes vi, det kan være skægt at starte noget der i stedet for et andet sted, siger Thomas Wiberg.

Frygter ikke konkurrence

Parret har bemærket, at Svendborg ikke mangler kontorfællesskaber, og at byen ydermere har de to offentligt støttede iværksætterhuse Fremtidsfabrikken 1 og 2.

Men noget problem er der ikke i det, mener Thomas Wiberg.

- Det, vi vil lave, går mere i forlængelse af det, der er i forvejen. Det kommer til at understøtte det, og vi synes faktisk, der mangler sådan et projekt på Sydfyn, siger han.

Foreningen bag huset hedder Work2gether og har inviteret forskellige aktører i det sydfynske erhvervsliv til at komme og høre mere om planerne for huset 17. maj.

Bygningen har stået tom, siden byretten flyttede ud for godt halvandet år siden, og ejeren, det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme, forsøgte i første omgang selv at sælge den.

Men selskabet måtte give fortabt, og i oktober 2017 blev opgaven lagt i hænderne på Nybolig Erhverv, som prissatte den til 12 millioner kroner - og altså nu har fået lukket handlen.

Lene Junker Wiberg driver designbutikken By Wiberg i København, mens Thomas Wibergs selskab, Wiberg ApS, ifølge selskabsregisteret beskæftiger sig med indretning og rumdesign samt udlejning af erhvervsejendomme.

Hans holdingselskab har 42 millioner kroner i egenkapital¨.

Skal være kontorfællesskab: Det gamle domhus er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce