Skakkens elite samles i Svendborg igen

Fra på lørdag og 11 dage frem er der DM i skak på Hotel Svendborg. Arkivfoto: Lasse Hansen.

Skakkens elite samles i Svendborg igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fjerde gang er Svendborg vært for danmarksmesterskaberne i Skak. Nogle af landets allerbedste spillere har meldt deres ankomst.

Svendborg: Boris Chatalbashev kommer. Allan Stig Rasmussen vil være der. Også Sune Berg Hansen har meldt sin ankomst.

Jo, det er toppen af skakpoppen, der fra weekenden indtager Hotel Svendborg, som for fjerde gang i løbet af de seneste fem år danner ramme om DM i Skak.

De tre ovennævnte navne er alle tidligere stormestre og en del af landsholdsklassen, der i alt tæller 10 af landets allerbedste inden for sporten. Og som altså henover 11 dage dyster i det sydfynske.

Det forklarer Niels Jansen, bestyrelsesmedlem i den lokale skakklub, Tårnet, som sammen med Sydøstfyns Skakklub er med til at arrangere mesterskaberne.

- Det er et ret stærkt felt, der kommer. Sune Berg Hansen er jo tidligere danmarksmester og den højstrangerede, og derudover kommer flere unge, talentfulde som for eksempel Bjørn Møller Ochsner, som vandt sidste år. Det bliver spændende at følge, siger han.

- Der er også flere internationale mestre med. Blandt andet Jesper Søndergård Thybo, der kommer med en rating på 2514. Han er ung og skrap og en ret interessant spiller, forklarer Niels Jansen.

Lokalt islæt

DM i Skak åbner lørdag den 13. april med en reception klokken 13 og fortsætter helt frem til mandag den 22. april.

Udover landsholdsklassen skal der dystes i klassen lige under - kandidatklassen - ligesom der sideløbende er gang i diverse andre tilmeldingsturneringer.

Der er lokalt islæt i kandidatklassen, som man kan holde øje med. Steffen Pedersen fra Sydøstfyns Skakklub er med, mens Tårnet stiller med Michael Nord.

- Sidste år lavede han (Michael Nord, red.) en kandidatrating. Han vil nok være tilfreds, hvis han kan holde fast i den, spår Niels Jansen om sin klubkammerats chancer, inden han forklarer, hvad publikum ellers kan glæde sig til.

- Det, der gør kandidatklassen særligt interessant i år, er, at der er fire spillere fra kvindelandsholdet, som deltager, siger han.

Indtil videre har 232 tilmeldt sig mesterskaberne, og som det har været de andre år, kan man følge en del af kampene på nettet via skak-dm.dk. Herinde finder du også det samlede program for turneringen.

Skakkens elite samles i Svendborg igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce