Skårup-studerende føler sig overset

Tomt ser det ud ved Skårup Seminarium, der lukkes helt i 2011.
Foto: Tim K. Jensen

Skårup-studerende føler sig overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende fra Skårup Seminarium føler sig forbigået i debatten og er vrede over beslutningen, der lægger skolen sammen med seminariet i Odense.

I 2011 er det slut med undervisningen på Skårup Seminarium, der har eksisteret siden 1803.

Det er University College Lillebælt, der har truffet beslutningen om at lukke det traditionsbundne uddannelsessted og i stedet slå det sammen med seminariet i Odense.

Beslutningen har vakt harme i det sydfynske, og nu melder skolens elever sig også på banen med en kritik af University College Lillebælt, som man mener har forbigået eleverne bevidst.

- Det har været svært for os at få noget som helst at sige i denne her sag. Beslutningen har jo nærmest været truffet på forhånd og vi føler, vi har løbet panden mod en mur, siger Malene Højgaard, formand for de studerendes fællesråd på Skårup Seminarium, til Fyens.dk.
 
- Selvom vi endda spurgt om vi ikke kunne få lov til at komme med på et bestyrelsesmøde og fremlægge vores argumenter, fik vi bare at vide, at det ikke var en mulighed, fortsætter Malene Højgaard.

Beslutningen betyder, at de studerende på skolen, der altså lukker i 2011, fremover kan se frem til at pendle til Odense for at tage deres uddannelse.

At University College Lillebælt mener, beslutningen på sigt gavner læreruddannelsen på Fyn, giver de studerende ikke meget for:

- Det er jo helt visionsløst, det man laver. Og deres ideer omkring blandt andet fjernundervisning fungerer jo slet ikke. Det er altså svært at lære, hvordan man skal håndtere mobning via en computer, raser formanden, som sammen med sine medstuderende nu håber på at Bertel Haarder vil modsætte sig beslutningen og på den måde redde Skårup Seminarium.

Skårup-studerende føler sig overset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce