Sjusk i køkkenet: Bøde og sur smiley til plejecenter

Personalet på demensafsnittet Carolinebo på plejecenteret Caroline Amalienlundh har ikke haft styr på papirarbejdet. Det koster en bøde på 5000 kroner og en sur smiley.

Sjusk i køkkenet: Bøde og sur smiley til plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personalet i køkken på plejecenteret Caroline Amalienlunds demensafsnit har sjusket så meget med den såkaldte egenkontrol, at plejecenteret har fået en bøde og en sur smiley.

Svendborg: Det er ikke nok at gøre det - man skal også skrive ned, at man har gjort det.

Det har de forsømt på demensafsnittet Carolinebo på plejecenteret Caroline Amalienlund, som derfor har modtaget en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

Og på plejecentret er der ingen planer om at lave kreative krumspring i et forsøg på at undgå at betale, fortæller sektionsleder Dorte Piil Mikkelsen.

- Vi kan kun sige, at hun har ret, siger hun om den kontrollant fra Fødevarestyrelsen, som var på visit 19. februar.

Under besøget konstaterede kontrollanten, at personalet ikke havde dokumenteret, altså skrevet ned, at kølemaden til de sårbare ældre var varmet op til en passende temperatur.

Hvilket ikke må forveksles med, at temperaturen ikke er blevet kontrolleret, understreger Dorte Piil Mikkelsen.

- Det er den, for det gør vi hver dag. Men vi har ikke skrevet det i mappen, som vi skal, og derfor har vi fået bøden, siger hun.

Forgæves indskærpelse

Der var tale om en opfølgning på et besøg 8. januar, og ved den lejlighed var den også gal.

Personalet havde således ikke dokumenteret opbevaringstemperaturer på indkøbte varer i hele 2017, og derfor fik Carolinebo en indskærpelse.

Ifølge rapporten fra kontrolbesøget blev kontrollanten forsikret om, at der nu ville blive strammet op, og det mener Dorte Piil Mikkelsen også, at der er blevet.

I hvert fald til en vis grad.

- Vi har dokumenteret temperaturerne en gang om måneden, men det er ikke nok. Vi skal gøre det hver uge, siger Dorte Piil Mikkelsen, der ikke kan forklare, hvorfor kontrollanten trods indskærpelsen i januar alligevel kunne finde noget at kritisere i februar.

Men hun lover, at der nu er strammet op.

- Der er tjek på det nu. Vi skal dokumentere temperaturerne en gang om ugen, men nu gør vi det hver dag. Så vi gør mere, end vi skal, siger hun.

Køkkenet varmer mad til i alt 16 af Caroline Amalienlunds beboere, og hvad maden angår, er den fra Det Gode Madhus og bliver varmet op i en mikrobølgeovn, oplyser Dorte Piil Mikkelsen.

Sjusk i køkkenet: Bøde og sur smiley til plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce