Sjællandsk godsejer vil opstille kæmpemøller på Sydfyn

Tre store vindmøller kan være på vej på Broholm Gods' jord. Arkivfoto.

Sjællandsk godsejer vil opstille kæmpemøller på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Den sjællandske godsejer Lars Kronshage har planer om at opsætte tre 150 meter høje vindmøller på noget af Broholm Gods' jord.
  • Går alt gnidningsfrit, håber han, at vindmøllerne er klar til drift om to til fire år.

Oure/Gudme: Tre 150 meter høje vindmøller kan være på vej på noget af Broholm Gods' jord. Det fremgår af en ansøgning, som Teknik- og Erhvervsudvalget har taget stilling til på sit seneste møde, hvor udvalget nikkede til at sende ansøgningen videre til byrådet, der skal afgøre, om forvaltningen skal gå videre med planlægningen for det ansøgte projekt.

Det er godsejer Lars Kronshage - der i øvrigt er lillebror til godsejeren på Rødkilde ved Ulbølle, Kim Rasmussen - der har søgt om at få lov til at sætte vindmøllerne op.

Planen er at forpagte jorden af Broholm Gods og så opsætte de tre vindmøller, der efter beregningerne kan komme til at forsyne 9000 enfamilieshuse.

- Det er mig, der har søgt om det, og det er mig, der løber den økonomiske risiko. Jeg håber, vi får et godt projekt, og at vi får lavet en masse god grøn energi. Det er jo egentlig det, det går ud på.

- Og det er selvfølgelig også en investering, der kan bære sig selv. Men det er jo et anderledes og sværere marked, end det har været tidligere, fordi tilskudsordninger og sådan noget er anderledes, end det har været, lyder det fra Lars Kronshage.

Noget, han i øvrigt har prøvet før.

- Senest har jeg sat vindmøller op på Saltø, og jeg har også vindmøller andre steder; nede på Langeland for eksempel.

Vindmøllerne
Tre vindmøller på 150 meter har godsejeren fra Ødemark Gods på Sjælland ansøgt Svendborg Kommune om at få lov til at stille op på noget af Broholm Gods' jord.


Teknik- og Erhvervsudvalget har nikket til at sende ansøgningen videre til byrådet, der skal tage stilling til, om forvaltningen skal gå videre med planlægningen af projektet.

Lars Kronshage planlægger at forpagte en del af Broholm Gods' jord, hvor han vil opstille de tre vindmøller, der vurderes at kunne producere strøm til 9000 enfamilieshuse.

I ansøgningsmaterialet fremgår det, at man foreslår at opsætte møllerne på Broholm Gods' jord øst for godset.

Tror på det

- Nu skal vi lige have kommunen til at sige ja først, lyder det fra Kronshage, der ikke er meget for at spå om, hvornår møllerne kan være klar til at producere strøm.

Et forsigtigt skøn giver han dog:

- Hvis det går gnidningsfrit, vil jeg tro, at de står der i løbet af to til fire år.

På Tåsinge gik det langtfra gnidningsfrit med Skiftekærmøllerne. En sag, Lars Kronshage naturligvis har hørt om. Han tror og håber dog, at det går nemmere med hans mølleprojekt.

- Jeg tror ikke, det kommer til at ske for os, siger han med henvisning til alt det bøvl, mølleopsætterne på Tåsinge er løbet ind i.

- Det har været meget uheldigt i forhold til kommunen, hvordan det er blevet håndteret. Men lad os håbe, det bliver anderledes her. Det vil jeg da også umiddelbart tro, at det gør.

Sjællandsk godsejer vil opstille kæmpemøller på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce