Sjældent fund fra jernalderen


Sjældent fund fra jernalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG:Et sjældent fund fra jernalderen - en gård og en tilhørende gravplads - er blevet gjort i Vindeby på Tåsinge.

Allerede i februar regner Per Thomsen fra Svendborg og Omegns Museer med, at udgravningen starter.

- Fundet har ikke bare lokal interesse. Det rækker langt videre, fordi vi både har fundet gårdanlægget og den tilhørende gravplads, siger Per Thomsen.

- Det er sjældent at finde begge dele. Og lokalt har vi ikke gjort et sådant fund før. Desuden er det vældigt godt bevaret, siger han.

Kniv og spillebrikker

Ved en prøvegravning i et par af gravene har museet allerede fundet en jernkniv, noget keramik og nogle spillebrikker.

Prøvegravningen bleve foretaget, fordi der snart skal bygges i området i Vindeby Vest. Svendborg Kommune er i gang med at byggemodne det store område.

De opsigtsvækkende fund har betydet, at en egentlig udgravning skal sættes i gang. Og Kulturarvstyrelsen lægger så stor vægt på fundene, at den har krævet en mere omfattende udgravning, end museet først havde lagt op til.

Helst vente 20 år

- Allerhelst havde vi ladet det hele ligge, fordi de arkæologiske metoder bliver bedre og bedre. Det vil sige, vi måske om f.eks. 20 år ville kunne få mere ud af en udgravning. Men det kan vi ikke, når kommunen fastholder, at der skal bygges, siger museumsinspektør Esben Hedegaard.

Det er Svendborg Kommune, der betaler for den kommende udgravning. Den vil - har museet skønnet - maksimalt komme til at koste næsten en million kroner.

Per Thomsen fra museet håber at komme igang med udgravningen allerede i februar.

Syv-otte medarbejdere vil, regner han med, være beskæftiget med udgravningen, som formentlig vil være afsluttet et par måneder senere.

Sjældent fund fra jernalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce