Den mand, der har indrømmet at stå bag sex-overfaldene på to mindre piger på Sydfyn, skal varetægtsfængsles fire uger mere, oplyser anklagemyndigheden.

Egentlig skulle varetægtsfængslingen af den 40-årige odenseaner være forlænget ved et retsmøde på mandag.

- Men varetægtsfængslet på et skriftligt grundlag på mandag, fortæller anklager Jan Stick.

Varetægtsfængslingen bliver forlænget med fire uger.

- Det er i princippet først helt sikkert, når retsbogen er skrevet - og det er den ikke endnu, men jeg har forstået, at varetægtsfængslingen kommer til at foregå på et skriftligt grundlag, siger Jan Stick.

Den 23. september blev varetægtsfængslingen forlænget. Dengang skete det også uden retsmøde. Den 40-åriges advokat forsøgte nemlig ikke at omstøde varetægtsfængslingen.

- Det er ikke usædvanligt i sådan nogle lange sager. Det betyder ikke nødvendigvis, at man er enig i det grundlag, han sidder fængslet på, men at man har erkendt, at det er domstolens holdning, at han skal sidde fængslet, siger Jan Stick.

For retten næste år

Selvom den 40-årige har erkendt at stå bag overgrebene på de to sydfynske piger, så er sagen endnu ikke klar til at komme for retten.

- Sagen kan kun køres som en tilståelsessag, hvis han erkender alle punkter. Og selvom han eventuelt gør det, skal sagen stadig efterforskes grundigt, siger Jan Stick og forklarer, at efterforskningen er vigtig, hvis den tiltalte pludselig skifter mening om skyldsspørgsmålet.

Anklageren regner med, at sagen er klar til at komme for retten godt inde i næste år.

- Jeg tror, den skal for et nævningeting, og det tager også noget tid at få berammet, siger han.

  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.

Mere om emnet

Se alle
3
Sexkrænker: Manden i den røde bil for retten i dag

Sexkrænker: Manden i den røde bil for retten i dag

FAKTA: Her er den fynske krænkersag

1
For retten i juni: Manden i den røde bil dropper del af ankesag

For retten i juni: Manden i den røde bil dropper del af ankesag