September blev en særdeles skidt måned for tog-pendlerne

Pendlerne måtte holde godt øje med skærmene på Svendborgbanens stationer i september, der blev en drøj måned, hvad forsinkelser angår. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

September blev en særdeles skidt måned for tog-pendlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB var i september langt fra at leve op til sine kontraktlige forpligtelser. En tredjedel af morgenpendlerne og knap en fjerdedel af eftermiddagspendlerne kom forsinkede frem. Det skulle gerne blive bedre, lyder det fra DSBs informationschef.

Svendborg: Det kan næsten kun blive bedre. Det er formentlig, hvad pendlerne på Svendborgbanen siger til sig selv og hinanden oven på en september, der blev årets hidtil dårligste måned, hvad forsinkelser angår.

DSB er kontraktligt forpligtet til at sørge for, at minimum 82,9 procent af passagererne på Svendborgbanen kommer frem mindre end tre minutter forsinket. Men det var selskabet langt fra at leve op til i september, viser DSBs egen månedlige opgørelse.

Af morgenpendlerne - dem, der tager toget mellem klokken 6 og 9 om morgenen - kom bare 67,9 procent frem til tiden. Og for eftermiddagspendlerne, som benytter afgangene mellem klokken 15 og 18, gjaldt det kun 76,6 procent.

Set over hele døgnet kom 81,7 procent af passagererne frem i overensstemmelse med køreplanens løfter.

Samlet set betyder det, at DSB på Svendborgbanen i 2018 til dato er et godt stykke fra at leve op til kontraktens mål i både morgen- og eftermiddagstimerne, hvor kundepunktligheden ligger på henholdsvis 76,7 og 78,3 procent.

Der skulle dog være bedring på vej, hvis man skal tro DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

- Septembers togtrafik har haft flere forskellige udfordringer, der har ramt en del kunder, så de ikke kom frem til tiden i denne måned. Der har været flere signalfejl, men vi har også haft flere fejl på vores tog end vanligt. Den sidste del kan DSB selv tage hånd om, og det arbejde er i gang, så vi kan få Svendborgbanen op i fart igen, siger han i en pressemeddelelse.

Svendborgbanen er i øjeblikket i udbud, og senere på måneden er der frist for at komme med bud på den. Herefter vil det blive afgjort, hvem der skal tage over efter DSB som operatør af Svendborgbanen.

September blev en særdeles skidt måned for tog-pendlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce