Seniortræning: Ældre holdes i uvished lidt endnu

Det er fortsat uvist, hvad det er for et træningstilbud, der er til Leif Jensen fra Rantzausminde og 46 andre svage seniorer efter udgangen af februar. Foto: Michael Nørgaard

Seniortræning: Ældre holdes i uvished lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil have Svendborg Senior Idræt til at fortsætte træningen for svage ældre frem til 1. juni, men det er uvist, om foreningen vil være med på kommunens betingelser.

Svendborg: Er der fortsat vedligeholdende træning for 47 svage seniorer på seks kommunale plejecentre efter den 1. marts? Hvor foregår træningen? Og hvem står i spidsen for tilbuddet?

De spørgsmål skulle politikerne i Social- og Sundhedsudvalget have givet nogle klare svar på ved et møde tirsdag aften, men de ældre må holdes i uvished lidt endnu. Sagen er fortsat uafklaret.

Det er i dag instruktører fra foreningen Svendborg Senior Idræt, der står for træningen, men foreningen har opsagt en aftale med kommunen fra udgangen af februar efter en strid om betalingen for tilbuddet. På det politiske møde besluttede et enigt udvalg, at man vil bede Svendborg Senior Idræt fortsætte træningen frem til den 1. juni.

Kommunen ønsker at bruge tiden frem til den 1. juni til at skrue en ny løsning sammen, og formand for udvalget, Hanne Klit (S), understreger, at hun gerne ser Svendborg Senior Idræt fortsætte - også efter den 1. juni.

Bestyrelsesformand i Svendborg Senior Idræt, Hans Ulrik Schaffalitzky de Muckadell, vil dog ikke love, at foreningen vil sige ja til forslaget om at fortsætte træningen i yderligere tre måneder. Han afventer nu et bestyrelsesmøde i foreningen på torsdag, og han ønsker ikke at tage forskud på diskussionen før bestyrelsesmødet.

Strid om social del

Hanne Klit ser gerne, at træningen fortsætter i foreningsregi, men hun fastholder, at prisen for tilbuddet skal være billigere end i dag. Det er en strid om instruktørernes deltagelse i - og betaling for - en social del, der kommer efter selve træningen, som skiller parterne.

Svendborg Senior Idræt mener, at den sociale del er med til at motivere deltagerne og fastslår, at den også bruges til at løse nogle praktiske og administrative opgaver. Svendborg Kommune vil sende de lønnede instruktører hjem efter en times træning og i stedet få et korps af frivillige til at løse den sociale del af opgaven. Lykkes det, vil kommunen kunne spare 35.000 kroner om året for tilbuddet på de seks plejecentre.

Hanne Klit fastholder, at kommunen vil spare udgifterne til den sociale del efter træningen.

- Det er ikke fordi, vi er utilfredse med det tilbud, som Svendborg Senior Idræt har givet os. Kvaliteten er virkelig fin, der er nogle dygtige instruktører, og de ældre er glade for dem, men vi skal spare mange penge, og det er nødvendigt at vende hver en sten, siger Hanne Klit.

Seniortræning: Ældre holdes i uvished lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce