I en video på Facebook udfordrer Socialdemokraternes borgmesterkandidat Bo Hansen Venstre og Konservative til at deltage - og få en lektion - i jolleregattaen på Svendborgsund den 10. juni.

Svendborg: Venstrefolks kontakt med vandet begrænser sig til, når de træder i en pyt på marken, og De Konservative er muligvis for fine til at få skumsprøjt på jakkerne.

Sådan lyder de teorier, som Socialdemokratiets borgmesterkandidat Bo Hansen lufter i en video, han lagde op på Facebook tirsdag aften.

I den hæfter Bo Hansen, der i øvrigt er iklædt en skrigende orange kedeldragt - eller en bagenkophabit, som en i kommentarsporet kalder den - sig ved, at hverken De Konservative eller Venstre har taget imod en invitation til Jolleregattaen på Svendborgsund den 10. juni.

- Jeg håber, I har lyst til at stille op, så I får den lektion, I så ærligt har fortjent. Vi sejler fra jer, for vi har selvfølgelig tænkt os at bygge vores egen jolle og vinde den her regatta den 10. juni, siger Bo Hansen.

En hilsen til en debutant på den kommunalpolitiske scene har Bo Hansen også.

- Jeg hørt, at Alternativet også deltager, så I bliver helt sikkert ikke sidst, siger han.

Venstreborgmester Lars Erik Hornemann har ikke set videoen, da vi fanger ham tirsdag aften, men oplyser, at han har sendt besked om regattaen rund til Venstres byrådsgruppe for at høre, om nogen har tid til at deltage i regattaen. En tilbagemelding har han imidlertid ikke fået.

- Så jeg ved ikke, om vi deltager. Men hvis vi gør, så skal der helst være mere modstand end det, S kan komme med, lyder det fra borgmesteren.

Det lykkedes ikke at få fat i K-gruppeformand Henrik Nielsen tirsdag aften.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.