Kunstbryggeriet Far & Søn er rykket til Svendborg, hvor det også har åbnet en smagsrestaurant.

Mikrobryggeriet Far & Søn har i flere år brygget øl til digtoplæsninger og andre kunsthappenings. Nu er bryggeriet flyttet til Svendborg, hvor det skal lave specialøl til nogle af de lokale beværtninger.

Se, hvordan øllet bliver til i videoen ovenfor.

Smagsrestaurant

De to bryggere, Bo Rino Christiansen og sønnen Fabian Xander Norup Nørregaard, er dog ikke kun interesseret i, hvordan øl smager; de er også optaget af, hvad der smager godt sammen med øllet.

I lokalet ved siden af har de åbnet en smagsrestaurant med plads til 12. Her kan selskaber komme ind og få en simpel smagning bestående af syv små retter og syv små øl:

- Øl kan noget andet end vin. Når man spiser en syvrettersmenu, dannes der en fedtopbygning på tungen, og til sidst kan man ikke smage en skid. Kuldioxiden fra øllen hjælper med at rense tungen. Sådan noget som at tage en øl til desserten fungerer også. Det er ikke så klægt som dessertvin, men har samme volumen og tæthed i smagen, siger Bo Rino Christiansen.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle

Rebelbryggeri: Når øl bliver kunst - og noget med kønshår