Se video: Kokain-kup i skib med Svendborg-fortid

Frederiksøen i Svendborg sommeren 2001. Skibet, der nu er taget med kokain for en værdi af 50 mio euro, ligger her oplagt udenpå coasteren Gerda Vesta. Skibet "Jørgen Vesta" var dengang ejet af nu afdøde sydfynske reder Johan Jørgen Jensen. Han solgte kort efter billedet her er taget skibet til et caribisk rederi. Nu ligger det tidligere Svendborg-ejede skib opbragt i fransk havn efter at være taget med 2400 kilo kokain i lasten. FOTO: HUNG TIEN VU
Foto: Hung Tien Vu/HU - svb

Se video: Kokain-kup i skib med Svendborg-fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se franske toldere vise rummet, hvor den tidligere sydfynske coaster havde skjult 2400 kilo narkotika.

Den tidligere Svendborg-coaster Jørgen Vesta, der for 14 år siden tilhørte den lokale skibsreder Johan Jørgen Jensen, er blevet snuppet af den franske kystvagt.
Coasteren, i dag med navnet Carib Palm og hjemflaget i Moldovia ved Sortehavet, vakte under sejlads i Den Engelske Kanal den franske kystvagts mistanke.
Kystvagtens alarmklokker ringede ikke forgæves. En grundig gennemgang af skibet efter eskorteret sejlads til den franske havneby Boulogne-sur-Mer bragte næsten to og et halv ton kokain frem i lyset.Det narkotiske stof var skjult bag metalplader i et panel om bord. Det oplyser de lokale myndigheder til flere franske medier.

Rekord-kup

Kokain-kuppet på det tidligere Svendborg-skib er det største nogensinde på det franske fastland. Kokainen, helt nøjagtigt 2400 kilo, vurderes til en gadesalgsværdi på omkring 50 millioner euro - cirka 375 millioner kroner. Den godt 75 meter lange Carib Palm blev bygget til Skaarupøre-rederen Johan Jørgen Jensen på værftet i Husum i 1977. Coasteren sejlede med dansk flag og med Svendborg-navnet på hækken indtil 2002. Derefter blev den som følge af dårlige tider for dansk coasterfart solgt til et caribisk rederi for fragtsejlads mellem de caribiske øer. Johan Jørgen Jensen døde i 2007.
Siden coasteren blev solgt af det sydfynske rederi og forlod sin oplæggerplads ved Frederiksøen i Svendborg har den udelukkende opereret i det caribiske farvand.

Derfor blev mistanken vakt

Hvad der i første omgang vakte den franske kystvagts interesse var, at coasteren pludselig dukkede op flere tusinde sømil fra sit sædvanlige farvand gennem mange år. Det fik kystvagten til at foretage en lyn-aktion i rum sø. Også det britiske flådefartøj HMS Severn var involveret i aktionen. Da coasteren blev opbragt, var den bemandet af 12 ukrainere og en tyrker.
Målet for kokain-sejladsen, der blev opdaget i sidste måned, var Gdansk i Polen. Coasteren lå onsdag stadig tilbageholdt i den franske havn.

Se video: Kokain-kup i skib med Svendborg-fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce