Svendborg/Skallingen: Paté smurt ud med en cd-rom, en improviseret rejemad og sprut bag i bilen.

1. januar måtte den nytiltrådte byrådspolitiker i Svendborg, Morten Sol Petersen (DF), ud i en noget alternativ anretning, da han sammen med sin kone blev fanget af højvandet på naturhalvøen Skallingen ved Blåvand sammen med en tysk børnefamilie.

Efter en nytårsfest i sommerhusområdet i Vejers Strand lagde ægteparret vejen forbi Skallingen ved 12.30-tiden, og da de skulle retur i løbet af eftermiddagen, var den smalle vej til og fra Skallingen dækket af vand.

- Vi prøvede at ringe til Vejdirektoratet, Kystdirektoratet, Falck og alle mulige for at høre, om nogen havde en idé om, hvad vi kunne forvente. Men ingen havde helt klare svar, fortæller Morten Sol Petersen dagen derpå.

DMI sendte mandag formiddag en advarsel om forhøjet vandstand ud ved netop Skallingen:

Vandet steg yderligere, og ægteparret fra Svendborg bakkede op ad vejen, hvor der ifølge Morten Sol Petersen var en halv meter i højden at give af, inden vandet fortsatte på den anden side.

- Det skal ikke lyde som noget drama. Vi kunne godt have kravlet op i en klit. Men vandet var i hvert fald højt. Der var meget vand, tilføjer han.

Ægteparret fik efterfølgende selskab af en tysk børnefamilie, og de indså ret hurtigt, at højvandet ikke ville slippe sit tag i Skallingen i løbet af aftenen. Derfor begyndte de at pakke bilen om, så de kunne overnatte. Og heldigvis havde de dyner og mad og drikke fra sommerhusturen i bilen, og de delte ud af de medbragte forsyninger til den tyske børnefamilie.

Ved 5-tiden natten til tirsdag havde vandet trukket sig så meget tilbage, at de kunne slippe væk fra halvøen.

- Vi havde selv bragt os derud og kunne have sat os mere ind i højvandet, men når man går en tur, og det hele ser hyggeligt ud, har man ikke tanken om, at man ikke kan komme tilbage, lyder det fra Morten Sol Petersen, der roser politiet for at holde dem opdateret aftenen igennem.

Tjekker I DMI grundigere, inden I tager af sted på sådan en tur en anden gang?

- Der er ingen tvivl om, at hvis der skal komme noget ud af det er, så udnyt lige DMI eller kystsikringen, inden man let blåøjede går en tur på stranden eller kører steder, hvor naturens kræfter godt kan spille ind, lyder rådet fra Svendborg-politikeren, der i øvrigt løbende sendte live-tv fra bilen via sin Facebookprofil.

Se mere herunder:

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.