Plan om ny pendlerplads tæt ved motorvejen og stor lastbilplads og omladeplads på Rødeledsvej.

Svendborg: Svendborg får efter al sandsynlighed en nyindrettet pendlerplads tæt ved den dobbelte rundkørsel ved Ring Nord og tilkørslen til Svendborg-motorvejen.

Området, der ejes af kommunen, skal indrettes til ny pendlerplads med en belægning af grus, belysning, beplantning og affaldsbeholdere, mens adgangsvejene til området skal asfalteres. Det vurderes, at det vil koste 1,75 millioner kroner at forvandle området til en ny pendlerplads, der også skal have beskyttet cykelparkering.

Vi vil med den nye placering få en meget bedre pendlerplads, der også ligger tættere på motorvejen.

Birger Jensen (V), formand for trafikudvalget

Samtidig har man sat den nuværende pendlerplads - den smalle såkaldte "cigaren" mellem Odensevej og motorvejen - til salg, og da der har meldt sig flere købere på banen, håber man, at et salg kan være med til at finansiere indretningen af den nye pendlerplads. Den endelige afgørelse træffes ved efterårets budgetforhandlinger.

- Vi vil med den nye placering få en meget bedre pendlerplads, der også ligger tættere på motorvejen, siger Birger Jensen (V), formand for trafikudvalget.

To løsninger

Udover pendlerpladsen er man langt fremme med planerne om at indrette en ny kombineret parkeringsplads til lastbiler samt omladeplads til modulvogntog.

Politikerne i trafikudvalget har haft valget mellem to løsninger på Rødeledsvej og Nordre Ringvej, og et flertal har valgt et projekt overfor den nu lukkede virksomhed Altia på Rødeledsvej. Inden de store lastbiler kan rulle ind på pladsen, skal pengene til projektet dog findes, og den udfordring er udsat til efterårets budgetforhandlinger.

Det vil koste 175.000 kroner at indrette pladsen, mens prisen er 756.000 kroner, hvis en toiletbygning til chaufførerne også skal indtænkes i planerne. Prisen for projektet på Nordre Ringvej, som blev støttet af De Konservative, ville være væsentligt dyrere.

- Vi peger på Rødeledsvej, fordi vejen er lavet, så det er muligt at køre direkte fra motorvejen til pladsen med modulvogntogene, siger Birger Jensen (V), der i trafikudvalget blev støttet af S og DF.

Enhedslisten stemte imod planerne, fordi partiet ikke mener, at kommunen skal finansiere private virksomheders ønske om modulvogntog.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.