Ingen kom til skade, da der fredag formiddag gik ild i et skib, der var under reparation hos Petersen og Sørensen A/S. Men ærgerligt var det, for branden opstod, mens man var ved at lægge hånd på et 14 dage langt reparationsarbejde.

Svendborg: Sort røg bølgede op af skibet Salling fredag formiddag, efter en gnist i forbindelse med svejsning satte ild til noget isoleringsmateriale i bunden af skibet.

Ingen kom til skade, og politi og brandvæsen var hurtigt på stedet, efter de fik meldingen om branden ved 11.30-tiden.

Skibet, der er registreret i Danmark men ejet af et tysk redderi havde ligget ved kaj i 14 dage hos Petersen og Sørensen A/S for at få hovedrepareret motoren og lagt et nyt dæk på. Det var i forbindelse med svejsningen af det nye dæk, at branden opstod, fortæller det tyske besætningsmedlem Jonas Stendorf, der selv stod i forreste linje, da det skete.

- Jeg stod ude foran og arbejdede på en generator, da jeg hørte råb og skyndte mig op, siger han og fortæller, at man var ved at lægge sidste hånd på skibet.

- Det er rigtig ærgerligt, for arbejdet var næsten færdigt, og skibet skulle have sejlet fra Svendborg på tirsdag, lød det fra Jonas Stendorf.

Antændte isoleringsmateriale

Skibet er en tidligere trawler, der har været brugt til fiskeri, men i dag bliver brugt til havundersøgelser rundt omkring i Nordsøen.

Ifølge Jonas Stendorf har trawlere ofte isoleringsmateriale i bunden, hvad der kan gøre det vanskeligt at sikre sig mod, at der kan gå ild i det i forbindelse med svejsning. Han oplyser, at man havde taget alle forholdsregler, men at det alligevel gik galt.

Ærgerligt, lyder det fra direktør i Petersen & Sørensen, Cai Larsen, der også befandt sig på kajen sammen med politi og brandvæsen.

- Det er altid ærgerligt, når sådan noget sker. Men det gør det altså nogle gange, siger han, mens han ikke kan svare på, om forsikringen dækker.

- Det lurer vi på. I første omgang danner vi os et overblik over skadernes omfang, siger han.

Hurtig hjælp

Politiets indsatsleder, Peter Vestergaard var hurtigt fremme efter alarmen lød.

- Det var helt tilfældigt, fortæller han, for han dækker hele Fyn, men han var altså i nærheden, og derfor kunne han hurtigt gå i gang med arbejdet på stedet.

Han kunne allerede lidt over klokken 11 oplyse, at branden er under kontrol, at alle er evakueret og ingen kom til skade.

Der vil dog være betjente og brandvæsen til stede noget tid endnu for at holde adgangsveje fri og for at sikre, at branden er ordentligt slukket.

  • Af: